Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Genieten van verrassend Wallonië met weekendje Luik

Zin in een last minute vakantie in de Ardennen? Met een weekendje Luik ontdek je wat deze verrassende stad in Wallonië te bieden heeft en geniet je ook van prachtige natuur. Lees verder

Comfortabel overnachten tijdens weekendje weg Luik

Een weekend naar Luik boeken? Je overnacht in een hotel naar keuze. In veel gevallen is het ontbijt inbegrepen. In het centrum verblijf je in een betaalbaar hotel op een mooie locatie aan de Maas. Een prima alternatief is een luxe hotel in het centrum met upgrade, vlakbij bezienswaardigheden als de Waalse Opera en de botanische tuin van Luik. In dit hotel hebben meerdere kamers een balkon met fraai uitzicht. Op zoek naar een locatie voor een romantisch weekendje weg in Luik? Dan is een viersterrenhotel dat gevestigd is in een 17e-eeuws klooster in het historische stadscentrum een aanrader.

Bijzondere attracties in Luik tijdens weekendje weg

Tijdens een weekendje weg in Luik ontdek je de hoogtepunten van de stad. Bijvoorbeeld tijdens een rondvaart over de Maas langs onder meer de gotische Sint-Pauluskathedraal, ook wel de hoofdzetel van het bisdom Luik. Wat je in Luik zeker niet mag missen is de Montagne de Bueren, de straat die via 374 traptreden omhoog loopt naar de citadel van Luik. Eenmaal boven wacht een weids uitzicht over de stad en de beboste heuvels van de Ardennen. Bijzonder is ook de Koninklijke Waalse Opera uit 1820, die gebouwd is in neoclassicistische stijl. In het auditorium bewonder je een meer uitbundige Italiaanse stijl. Een van de belangrijkste musea in de stad is het Grand Curtius, waar je onder meer Maaslandse kunst, glaswerk en archeologische vondsten bekijkt. Onder het centraal gelegen Place Saint Lambert bevindt zich het Archéoforum, een belangrijke historische plek in Luik. Deze archeologische vindplaats omvat onder meer de restanten van een Gallo-Romeins huis en de fundering van de voormalige Sint-Lambertuskathedraal. Natuurliefhebbers genieten in Luik van een grote variatie aan flora in de botanische tuin van Luik.

Weekendje Luik: ontdek het aanbod

Op zoek naar een voordelig weekendje weg in Luik? Ontdek het aanbod en geniet binnenkort van deze afwisselende Belgische stad.

Waarom een weekend Luik boeken bij Weekendjeweg.nl?

Weekendjeweg.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren voor een onvergetelijke reis. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste reisdeals voor onze klanten. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun vakantiebestemming. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau