Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Weekendje Leuven? Bekijk onze beste deals | Weekendjeweg.nl

Zin om de bourgondische gezelligheid van onze zuiderburen te ontdekken? Tijdens een weekendje in Leuven maak je kennis met de bruisende studentenstad ten oosten van Brussel. In de stad zijn talrijke musea en kerken om gedurende het weekendje weg in Leuven Belgie te bezoeken. Bovendien hangt in de stad een ongedwongen sfeer met gezellige terrassen om een smakelijk Belgisch biertje te proeven. Bekijk meteen onze weekend Leuven aanbiedingen om inspiratie op te doen. Lees verder

Volop cultuur en historie tijdens weekendje weg in Leuven

Gedurende het weekendje weg in Leuven biedt de stad een verscheidenheid aan musea, kerken en historische gebouwen om te bezoeken. Zo wandel je tijdens een nachtje weg Leuven naar het Vlaams Filmmuseum of het Stedelijk Museum. In Museum M vind je naast een vaste tentoonstellingen diverse themacollecties met zowel oude als moderne kunst. Wandel ook de prachtige binnentuin die uitzicht biedt op de universiteitsbibliotheek. Beklim bovendien de toren van de universiteit voor een schitterend uitzicht over Leuven. Wandel langs de Sint-Pieterskerk en de Sint-Michielskerk, of ga uitgebreid winkelen in de Diestestraat, Mechelsestraat en Parijsstraat. Om UNESCO werelderfgoed te bekijken trek je naar het Groot en Klein Begijnhof. Of maak een uitstapje naar de Kruidtuin van Leuven, wat de oudste botanische tuin van het land is.

Leuven weekend weg in de Bierhoofdstad van België

Een weekendje weg in Leuven Belgie is het ideale uitje voor bierliefhebbers. De stad heeft namelijk de bijnaam 'bierhoofdstad van België'. Bezoek tijdens een nachtje weg in Leuven de bierbrouwerij Stella Artois of een van de vele microbrouwerijen die ieder hun specialiteit brouwen. Met een Pub Tasting Tour ontdek je in wel zes verschillende cafés de bijzondere bieren met smaken die je nog nooit eerder bent tegengekomen. Tijdens de bierproeverij vertelt een gids je over de geschiedenis van de bierbrouwerijen en de verschillende smaken. De perfecte plek om tijdens het Leuven weekend weg neer te strijken op het terras, is aan de Grote Markt. Dit fraaie plein beschikt over een van de bekendste gotische stadhuizen wereldwijd. De vele terrassen op het plein worden ook wel de Langste Toog van Europa genoemd. Tijdens de avonduren worden de cafés omgetoverd tot danscafé waar het tot laat gezellig blijft. Bekijk meteen de weekend Leuven aanbiedingen voor een voordelige trip met Weekendjeweg.nl!

Waarom een weekend Leuven boeken bij Weekendjeweg.nl?

Een weekendje weg Leuven boek je eenvoudig en snel bij Weekendjeweg.nl. Wij verzorgen al 25 jaar al je boekingen voor de beste en leukste reisdeals. Meer dan 5 miljoen boekers gingen je al voor. Bekijk gelijk onze aanbiedingen, pak je koffer in en ga op reis!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau