Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor

Plan onvergetelijke avonturen met de leukste autovakanties

Autoreizen is een perfect moment om jezelf los te koppelen van de dagelijkse drukte en stress. En hebben we dat niet allemaal af en toe nodig? Bovendien is een goed geplande roadtrip of een last minute autovakantie met vrienden of als stel, een geweldige kans om meer tijd met elkaar door te brengen. Klaar om te vertrekken?

Van Nederland naar Berlijn

Vertrek vanuit Amsterdam richting Trier, de oudste stad van Duitsland waar oude Romeinse baden en basilieken wonderbaarlijk intact zijn gebleven. Breng een nacht door in het middeleeuwse dorp Bacharach in het wijnland Riesling, voordat je je klaarmaakt om door de rivier straten van Heidelberg te wandelen. Rijd vervolgens verder naar Neurenberg, en dan naar Leipzig voor een stevige dosis hete cafeïne, cake, klassieke muziek en Koude Oorlog-geschiedenis. Maak nadien een omweg naar Dresden, dat gerestaureerd werd na de verwoestende bombardementen in WO II, om te eindigen in een van Europa's coolste steden: het creatieve paradijs Berlijn.

Ontspannend autoreizen in Frankrijk

Heb je zin in een kort en gezellig weekendje weg naar Frankrijk? Combineer dan sightseeing met geschiedenis en ga van Bordeaux naar Biarritz. Of volg de route die de mars van Napoleon Bonaparte in 1815 heeft gevolgd om Lodewijk de 18e omver te werpen. Deze weg brengt je tijdens je autovakantie van Elba naar Grenoble, een bijzonder schilderachtige route. Napoleon verkoos immers afgelegen wegen die grote steden vermijden en door prachtige landschappen gaan. Vlieg naar Cannes en rijd met je huurauto rechtstreeks naar Grasse, het centrum van de Franse parfumindustrie. Zet na het verkennen van dit oude Middeleeuwse stadje je weg verder naar de Col de Val Ferriere, de ruïnes van Chateau de Brosundet in Séranon en het mooie stadje Castellane. Dit is een van de meest schilderachtige delen van de Napoleon-route en ook de meest opwindende met zijn haarspeldbochten en uitzicht op de kliffen. Voor wie zich in de buurt van Parijs bevindt, is Normandië en de Loire-vallei het ontdekken waard. Natuurliefhebbers zullen gek zijn op de streek Languedoc en de Provence.

Last minute autovakantie boeken

Of je nu richting Frankrijk, België of Duitsland rijdt, over overnachtingen hoef je je geen zorgen te maken. Zelfs niet als je besluit vandaag of morgen te vertrekken. Autoreizen met weekendjeweg.nl is eenvoudig, makkelijk en altijd een onvergetelijk avontuur!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro PayPal Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart