Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Voordelige cultuurreis Jordanië met stedentrip Amman

Zin in een voordelige cultuurreis in het Midden-Oosten? Tijdens een stedentrip in Amman in Jordanië maak je kennis met een bijzondere stad met oosterse en westerse invloeden. Lees verder

Amman stedentrip: de imposante citadel

Een stedentrip in Amman begint bij de overblijfselen van de oude citadel. Die bevinden zich op 850 meter hoogte op de Jabal Al Qala’a-heuvel. De oorspronkelijke constructie dateert uit 1800 voor Christus maar door de eeuwen heen breidden de Romeinen, Byzantijnen en islamitische Omajjaden het complex uit. Vandaag de dag staan nog maar enkele delen van de citadel overeind, waaronder drie pilaren van de Hercules-tempel. Niet alleen de citadel is prachtig, ook het Romeinse amfitheater uit de 2e eeuw behoort tot de belangrijkste monumenten in Amman. Het theater, dat tegen de heuvels is aangebouwd, biedt plaats aan zesduizend bezoekers. Vandaag de dag worden er nog steeds concerten gegeven vanwege de geweldige akoestiek. In het Jordan Museum kom je alles te weten over de cultuur en geschiedenis van Jordanië. Pronkstuk zijn de Dode Zee-rollen: religieuze manuscripten van ruim 2000 jaar oud.

Citytrip Amman met uitstapjes in de omgeving

Op citytrip in Amman geniet je in Rainbow Street van een ongedwongen sfeer die heerst rond de restaurants, winkels en dakterrassen met uitzicht over de stad. In het Royal Automobile Museum bewonder je een fraaie collectie aan luxe auto's van wijlen Koning Hoessein van Jordanië. Ten noorden van Amman bezoek je de opgravingen van de verwoeste stad Jerash, in de oudheid een van de belangrijkste steden in het Midden-Oosten. Als natuurliefhebber maak je een rit over de Dead Sea Highway, die loopt van Amman naar de Dode Zee door de uitgestrekte Jordaanvallei. Bij mooi weer kun je drijven in de Dode Zee vanwege het hoge zout- en mineralengehalte van het water. Blijf je langer in Amman? Plan dan ook een dagtrip naar rotsstad Petra, een van de zeven wereldwonderen.

Goedkope stedentrip Amman

Wil je in Amman op citytrip? Bij Weekendjeweg.nl profiteer je altijd van de beste hotelaanbiedingen in de leukste steden over heel de wereld. Boek vandaag nog een stedentrip naar Amman en geniet binnenkort van cultuurschatten in de hoofdstad van Jordanië.

Waarom een stedentrip Amman boeken bij Weekendjeweg.nl?

Al 25 jaar zijn wij dé ideale reispartner voor je boekingen. Wij verzorgen voor onze klanten de leukste en beste reisdeals voor een onvergetelijke tijd. Meer dan vijf miljoen boekers gingen je al voor. Kun je niet wachten om zelf een stedentrip Amman te reserveren? Vul dan je persoonlijke voorkeuren in, bekijk het handige overzicht en klik op je favoriete hotel om te boeken. Alvast een prettige vakantie!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau