Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Leuke stedentrip naar Leuven? Top deals | weekendjeweg.nl

Op zoek naar een gezellige stedentrip in een levendige studentenstad bij onze zuiderburen? Verblijf dan tijdens een citytrip in Leuven! De binnenstad biedt meerdere interessante musea en bezienswaardigheden, zoals het Vlaams Filmmuseum. Voor een authentiek Leuvens biertje ben je bovendien van harte welkom op de Grote Markt vol restaurants en cafés. Vind direct jouw favoriete stedentrip Leuven op Weekendjeweg.nl! Lees verder

Historische bezienswaardigheden bij Leuven citytrip

Op slechts twee uur afstand van Nederland maak je kennis met het levendige stadshart van Leuven. Bij de citytrip Leuven tips mag een bezoekje aan de Grote Markt niet ontbreken. Op dit plein vind je het grandioze Stadhuis van de stad. Bewonder maar liefst 236 gevelbeelden op het gebouw. Daarnaast bezoek je tijdens de citytrip Leuven de Sint Pieterskerk. Wandel vervolgens naar het standbeeld Fonske op het achtergelegen Fochplein. Dit beeld dat staat voor de bron der wijsheid is in 1975 ter ere van het 550 jarig bestaan van de universiteit aan de stad gegeven.

Citytrip Leuven tips: verken de stad per fiets

Doordat Leuven een compact stadscentrum heeft, kun je eenvoudig naar alle bezienswaardigheden toe wandelen. Het is daarnaast aan te raden om een fietstour te reserveren. Je komt op deze wijze niet alleen in het stadshart, maar maakt ook kennis met de omliggende omgeving. Boek bij Leuven Leisure bijvoorbeeld een Abdijentour, waarbij je langs vier verschillende abdijen trekt. Of wat dacht je van een Brouwerijfietstocht, waarbij je langs verschillende kastelen trekt richting een brouwerij? Uiteraard krijg je gedurende de Leuven stedentrip een rondleiding in de brouwerij en mag je de huisbieren proeven.

Zoek de rust op bij de Leuven citytrip in Hortus Botanicus Lovaniensis

Naast het bruisende leven op de Oude Markt, wat ook wel de langste toog van de wereld wordt genoemd, kom je terecht in een oase van rust tijdens een bezoek aan Hortus Botanicus Lovaniensis. Deze plek is de oudste botanische tuin van het land. Maak daarnaast een tussenstop bij de eeuwenoude bibliotheek die zich bij het Monseigneur Ladeuzeplein bevindt. Zin om op reis te gaan? Boek direct jouw Leuven stedentrip op Weekendjeweg.nl!

Waarom een stedentrip Leuven boeken bij Weekendjeweg.nl?

Al 25 jaar zijn wij dé ideale reispartner voor je boekingen. Wij verzorgen voor onze klanten de leukste en beste reisdeals voor een onvergetelijke tijd. Meer dan vijf miljoen boekers gingen je al voor. Kun je niet wachten om zelf een stedentrip Leuven te reserveren? Vul dan je persoonlijke voorkeuren in, bekijk het handige overzicht en klik op je favoriete hotel om te boeken. Alvast een prettige vakantie!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau