De zon zien ondergaan in de zee met een wijntje erbij en een lekker visgerecht. Heerlijk vooruitzicht toch? Weekendjeweg.nl neemt je mee naar Zandvoort aan de zee! Zilte zeelucht, strand en altijd wat te doen: dat is Zandvoort in het kort. Deze Noord-Hollandse badplaats en zijn omgeving bieden meer: een prachtig duinlandschap, een racecircuit en winkelsteden als Haarlem en Amsterdam binnen handbereik. En wil je niet met de auto reizen dan boek je ons NS Treinarrangement. Zo kom je heerlijk uitgerust aan.

Zandvoort heeft een gezellig centrum met winkels, cafés en terrassen die zeven dagen per week open zijn. Op het strand vind je vele strandpaviljoens, waarvan een groot aantal het hele jaar open blijft. Het maakt dus niet uit of je met mooi weer naar de kust gaat of juist wilt uitwaaien in het najaar. Na je strandwandeling kun je er altijd terecht voor je hapje en tropische cocktail of warme chocolademelk.

Kijk hier voor al onze topbestemmingen!

Circuit Park Zandvoort
Altijd al een keer rondjes willen rijden op een echt racecircuit? Bij Bleekemolens Race Planet kun je je jongens- of meisjesdroom waarmaken: ervaar hoe het is om over het circuit van Zandvoort te rijden met een Porsche, Ferrari, Lamborghini, Aston Martin en heel veel meer sensationele auto’s. Meer informatie vind je op raceplanet.nl. Voor wie graag naar snelle auto’s kijkt zijn de Pinksterraces een aanrader.

Nationaal Park Kennemerland
De Kennemerduinen is een uitgestrekt bos- en duingebied tussen IJmuiden, Haarlem en Zandvoort. Er leven meer dan honderd vogelsoorten, herten, reeën, konijnen en vlinders. Je kunt er zelfs wilde paarden en wisenten (de Europese bizon) tegenkomen. Er zijn prachtige wandel- en fietsroutes die door dit duinengebied met mooie bossen voeren. Voor de kinderen zijn er leuke speurtochten. De ingang van het park is bij het bezoekerscentrum aan de Zeeweg, tussen Bloemendaal en Heemstede. Neem de afslag voor het parkeerterrein Koevlak. Parkeren kost hier € 8,- per dag, het eerste is half uur is gratis.

Het Kopje van Bloemendaal

Leuk om even naartoe te gaan: deze 43m hoge duintop in Bloemendaal. Voor wielrenners is dit duin een uitdaging vanwege het hoogteverschil. Op het Kopje is een pannenkoekrestaurant met uitzicht op de Kennemerduinen en je vindt er  openluchttheater Caprera.

Zandvoorts Museum
Zandvoort heeft een geschiedenis die eeuwen teruggaat. Voordat het de badplaats van nu werd, was het een vissersdorp. In het museum is een  oudheidkundige afdeling, waar je meer leert over de Zandvoortse historie. Er zijn stijlkamers, scheepsmodellen, schilderijen, foto’s en modellen van oude gebouwen. 

Landgoed Elswout
Op ongeveer 10km van Zandvoort vind je in Overveen het Landgoed Elswout. Dit is de grootste oranjerie in Nederland. Het statige gebouw ligt in een oase van rust en wordt omgeven door een park in een romantische Engelse landgoedstijl. Keizer Napoleon en Keizerin Sissi waren er ooit te gast. Het wordt veel gebruikt als evenementen-locatie maar op zondag is het open als café-restaurant.

Zandvoort
Er zijn in Zandvoort tal van hippe, knusse en loungepaviljoens waar je terecht kunt voor een drankje, borreluurtje, lunch of diner. Of wat dacht je van een ontbijt aan zee? Er zijn verschillende paviljoens die dit aanbieden. Als je ’s zomers om een uur of negen gaat ontbijten, is het nog rustig op het strand en zie je het strandleven op gang komen: de strandbedjes worden klaargezet, de eerste zonaanbidders slenteren het strand op… Dat is genieten! In het centrum van Zandvoort vind je ook diverse restaurants en eetgelegenheden.

Bloemendaal aan Zee
Je kunt over het strand van Zandvoort naar Bloemendaal aan Zee wandelen. De afstand is ca. 3 km. Hier zijn een paar leuke strandpaviljoens en beachclubs, zoals Vroeger, Parnassia, en Bloomingdaal aan Zee. Voor de liefhebbers is er het bekende Woodstock, een relaxte club die 20 jaar geleden als eerste in Bloemendaal neerstreek met een paar containers en een kratje bier. In de zomer zijn er regelmatig strandfestivals in Bloemendaal.
 
De Bokkedoorns
Een sterrenrestaurant waar je naartoe gaat als je op-en-top wilt uitpakken met een luxe diner op sterrenniveau. Gelegen tussen de duinen aan een klein duinmeertje, aan de Zeeweg tussen Bloemendaal en Heemstede.

Shoppen in Zandvoort kan het hele jaar door, 7 dagen per week tot ’s avonds 22 uur. Rondom de Kerkstraat, Kosterstraat en de Haltestraat vind je de meeste winkels en diverse cafés met terras.

Wil je uitgebreid shoppen dan kun je naar winkelstad bij uitstek Haarlem of naar historisch Amsterdam.