De veelzijdige Veluwe biedt alles voor een compleet weekendje weg, voor zowel jong als oud. Natuur, cultuur, leuke steden en dorpen en attractieparken gaan hier perfect samen. De Veluwe en Gelderland zijn al jaren onbetwist nummer 1 voor een korte vakantie in een hotel of bungalow.

Weekendjeweg.nl neemt je mee! We hebben al onze hotel aanbiedingen op de Veluwe voor je bij elkaar gezet. Wil je er met je gezin of familie op uit? Dan ga je misschien liever naar een bungalowpark. Op BungalowS.nl vind je allerlei aantrekkelijk geprijsde bungalows in vakantieparken op de Veluwe.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is enorm uitgestrekt met wisselende landschappen en vele wildsoorten. Goed voor uren wandel- of fietsplezier. Ken je de witte fietsen van de Hoge Veluwe? De witte fiets is vrij beschikbaar en ideaal om de Veluwe te verkennen. Of ga vroeg in de ochtend of in de avondschemering naar een wildobservatieplaats. Grote kans dat je reeën ziet en met een beetje geluk zelfs een edelhert of everzwijn.

Leuke plaatsjes om te bezoeken tijdens je verblijf op de Veluwe zijn Hoenderloo, Eerbeek, Elspeet en Otterloo. Bijzonder zijn de oude havenstadjes Elburg en Harderwijk. Elburg is een bijna perfecte, vierhoekige vestingstad. Ook winkelstad Apeldoorn is een aanrader. Deze stad is ruim opgezet met mooie plantsoenen en monumentale panden.

Bekende attractieparken als Julianatoren en de Apenheul liggen aan rand van Apeldoorn. Of ga naar het Dolfinarium in Harderwijk en Burgers’ Zoo bij Arnhem.

Kijk hier voor al onze topbestemmingen!

 

Nationaal Park De Hoge Veluwe
Dit is het meest uitgestrekte natuurgebied in Nederland. Heidevelden, zandverstuivingen en grasvlakten worden hier afgewisseld met loof- en naaldbossen. Trek je wandelschoenen maar aan of stap op de fiets: er zijn prachtige wandelroutes en vele kilometers fietspaden. Goed om te weten: de toegang tot het park is niet gratis. Voor meer info kun je het beste starten bij het bezoekerscentrum.

Museonder
Neem ook zeker een kijkje in het Museonder. Dit museum ligt onder het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Hier leer je meer over alles wat zich onder de grond en in de bodem afspeelt.

Sauna Veluwse Bron

Zin in pure ontspanning? In de Veluwse Bron, een uitgebreid wellness centrum vlakbij Epe, gaat dat zeker lukken. Met vele soorten sauna’s,  een uitgebreide keuze uit behandelingen, massages en aantrekkelijke arrangementen. De Veluwse Bron is vrijwel het gehele jaar geopend, ook op een aantal feestdagen.

Kröller-Müller Museum
Het Kröller-Müller Museum is een aanrader. Het museum staat bekend om de omvangrijke collectie schilderijen van Vincent van Gogh. Verder zijn werken te bewonderen van  Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Vergeet niet een wandeling door de beeldentuin te maken.

Jachtslot Sint Hubertus
In het noordelijk deel van Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt aan een mooie vijver Jachtslot Sint Hubertus. Het gebouw is in een geweivorm gemaakt. Er zijn regelmatig rondleidingen.

Paleis Het Loo
De vertrekken van dit 300 jaar oude paleis geven een beeld van drie eeuwen bewoning door de Oranjes. De tuinen met waterwerken en bloemperken zijn bijzonder fraai. De voormalige zomerresidentie van de koninklijke familie is tegenwoordig een drukbezocht museum.

 

Overal op de Veluwe vind je gezellige horecagelegenheden en restaurants met streekgerechten. Als je met de kinderen op pad bent, kun je ze verrassen met een bezoekje aan een pannenkoekenhuis. In de meeste plaatsen vind je zo’n restaurant, zoals in Eerbeek, Hoenderloo, Hoog Soeren, Voorst, Epe, Nunspeet, Putten, Lunteren, Harderwijk en Apeldoorn.

Wil je een uitgebreide keuze? Apeldoorn beschikt over een brede variëteit aan restaurants. Op het Raadhuisplein, het Caterplein of in de tussenliggende straatjes vind je van eetcafé tot luxe restaurant. 

Eten op topniveau? Dan moet je naar Harderwijk, hier zijn verschillende sterrenrestaurants: restaurant de Basiliek en Het Roode Koper met 1 Michelinster en ’t Nonnetje. Dit restaurant heeft zelfs 2 Michelinsterren.

We hebben de leukste attracties op de Veluwe voor je op een rij gezet.

Julianatoren
Julianatoren is een kinderpretpark dat geschikt is voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Met meer dan 60 attracties staat dit attractiepark garant voor een heerlijk dagje uit voor het hele gezin. Het park ligt net buiten Apeldoorn.

Apenheul
De Apenheul ligt aan de rand van Apeldoorn en er leven bijn 40 soorten apen! Zoveel apen in een bos bij elkaar, dat vind je nergens anders op de wereld.

Dolfinarium
Spetterende dolfijnen, zeerobben, zeehondjes, walrussen, leuke shows, een fantastische speeltuin… welk kind wil er niet naar het Dolfinarium. Helemaal bijzonder zijn de arrangementen waarbij je kennismaakt met een dolfijn. Een superbelevenis! Het Dolfinarium is gelegen in Harderwijk en dagelijks geopend in de periode van februari t/m oktober. 

Burgers’ Zoo
Dit dierenpark bij Arnhem biedt alle ruimte aan de dieren. Maak er een heuse safari  over een savannelandschap. Je kunt er zebra’s, giraffes, waterbokken, gnoes, leeuwen, jachtluipaarden en nog veel meer zien. En je kunt langs 8 miljoen liter water lopen waarin je een koraalrif kunt bewonderen. Een heerlijk doe-park voor jong en oud.