Je weekendje weg begint al in Harlingen bij de boot die je naar Terschelling brengt. Tijdens de overtocht ben je er eigenlijk al helemaal tussenuit. Heerlijk met je gezicht in de zon of in de wind en met de golven tegen de veerboot. Misschien spot je tijdens de overtocht zelfs zeehonden die in het zonnetje op de zandbanken liggen. In de verte zie je de Brandaris al, de vuurtoren en het baken van Terschelling. Weekendjeweg.nl neemt je graag mee naar dit prachtige Waddeneiland. We hebben de leukste hotels en aanbiedingen voor je bij elkaar gezet.

Eenmaal op het eiland installeer je je in het door jou gekozen hotel en kan het echte eilandgevoel beginnen. Het eilandgevoel staat garant voor: relaxen en uitwaaien op het strand, zeesterren en krabben zoeken, vliegeren en wadlopen voor de échte bikkels. Wist je overigens dat Terschelling het breedste strand van Nederland heeft?

Op het eiland kun je met ruim 100 kilometer fietspad eindeloos fietsen en wandelen: zo ontdek je de mooiste plekjes om te genieten van zon, zee, strand, bos, duin- en heidegebied. Als je van een stevige fietstocht houdt, ga dan een dagje naar de Boschplaat. Dit natuurgebied bevindt zich in het oostelijke deel van het eiland. Hier vind je enorm veel vogels en bijzondere plantensoorten. Als je wilt, kun je ook met een boswachter het gebied in.

Terschelling kent knusse en sfeervolle dorpjes, zoals West-Terschelling, Hoorn en Midsland. Ideale tussenstops voor een kop koffie met warme appeltaart. Daarna even slenteren langs de winkeltjes om vervolgens weer verder te gaan.

Na een dag vol indrukken op ‘je eiland’ is het tijd om te relaxen en na te genieten: van een mooie zonnige zomerdag of misschien even bijkomen van een strandwandeling langs een woeste zee in het najaar. Dat kan in een van de restaurants in de diverse dorpen of – nog mooier - aan zee: bijvoorbeeld bij Paal 8.

Houd je van uitgaan? Ga dan naar Midsland. Hier vind je gezellige cafés. Voor een uniek avondje uit op Terschelling ga je naar Hoorn: in café de Groene Weide is de zingende cafébaas Hessel en Tess een begrip.

Kijk hier voor al onze topbestemmingen.

Terschelling heeft voldoende cultuur en historie te bieden. Daarbij tellen we ook de pittoreske dorpjes mee: West-Terschelling, Midsland, Hoorn, Oosterend en Formerum.

Cranberry fabriek
In 1839 spoelde er een vat met Amerikaanse cranberry’s aan op Terschelling. Sindsdien groeit deze veenbes op het eiland. De bessen zijn erg goed voor je gezondheid. Er worden allerlei producten van gemaakt, zoals: jam, sappen, likeur, wijnen en thee. In het dorpje Formerum staat de fabriek. Een bezoekje waard, alleen al voor de proeverij!

Wrakkenmuseum
Dit museum is gevestigd in een authentieke Terschellinger boerderij. De naam van museum zegt het eigenlijk al: hier worden alle wrakstukken van schepen, die zijn gestrand of gezonken voor de kust van Terschelling, tentoongesteld. De meeste stukken zijn door duikers opgedoken voor de kust van het eiland. Een wonderlijke verzameling van allerlei voorwerpen: van ankers tot flessenpost.

Museum ’t Behouden Huys
Dit museum in West-Terschelling is gevestigd in twee 17e eeuwse Commmandeurshuizen en geeft je een kijkje in de historie van het eiland. De beroemde ontdekkingsreiziger Willem Barentsz werd geboren op Terschelling. Tijdens een ontdekkingstocht in 1596 op de Noordelijke IJszee kwam hij met zijn bemanning vast te zitten bij het ijskoude Nova Zembla. Een onderkomen werd gebouwd om te kunnen overwinteren. Dat huis is nagebouwd op het binnenplein van het museum en werd ’t Behouden Huys genoemd.

Oerol festival
Ieder jaar in juni vindt op Terschelling één van de leukste en meest bijzondere theaterfestivals van Europa plaats. Het is sinds de eerste editie in 1982 uitgegroeid tot een waar fenomeen. Terschelling is tien dagen lang het podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. De voorstellingen worden speciaal voor de bijzondere locaties gemaakt of daarop aangepast. Optredens tref je aan in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren en gewoon op straat. Een aanrader!

De Boschplaat
In 2010  heeft  ‘De Boschplaat’  de titel van Europees Natuurreservaat gekregen. Het gebied kenmerkt zich door de grote variatie in landschapstypen, zoals duinen, kwelders en strand. Daarnaast vind je  hier ook het grootste natuurlijke bos van de Waddeneilanden: de Berkenvallei. Naast veel bijzondere plantensoorten komen er ook veel vogels voor. Een must voor de natuurliefhebber.

Zeevissen en zeehonden spotten
Zin in iets actiefs? Wat dacht je van wadlopen, een dagje zeevissen of zeehonden spotten. Misschien wil je branding surfen of strandzeilen. Ook dat kan op Terschelling. Als je wilt, kun je zelfs een dagje met de boot naar Vlieland.

Tijdens je eilandvakantie ga je ongetwijfeld eten bij een strandpaviljoen zodat je de zon boven de zee kunt zien ondergaan. Of heb je een luxe etentje in gedachten? Terschelling heeft voldoende keuze op het gebied van restaurants. Er is voor ieder wat wils.

In West-Terschelling en in Midsland vind je gezellige restaurants en cafés.  Overigens zijn niet alle restaurants in de wintermaanden continue geopend.

De meeste winkels tref je aan in West-Terschelling. Dit is het dorp waar je aankomt met de veerboot. Het leuke is dat hier nog veel kleine winkels en boetiekjes zijn. Uiteraard kun je ook bij de souvenirwinkeltjes terecht voor een mooi aandenken aan het eiland. Naast West-Terschelling kun je naar Hoorn en Midsland om te snuffelen tussen snuisterijen en leuke eilandgeschenken.

Als je van gezellig uitgaan houdt, kom je op Terschelling goed aan je trekken. Verspreid over het eiland vind je diverse uitgaansgelegenheden: van strandpaviljoens tot cafés en van terrasjes tot discotheken.

Voor de nachtelijke uren hebben we de volgende aanraders: de Braskoer en OKA18 in West-Terschelling en de dorpsstraat van Midsland met tal van cafés en dancings. Er zijn zeer regelmatig live optredens.

Voor Hessel, de zingende kroegbaas van het eiland, fiets je door naar de Groene Weide in Hoorn. Dan is je weekendje weg op Terschelling compleet!