Metropool aan de Maas, met skyline en bekend om zijn grote haven en natuurlijk de Erasmusbrug. Dat is Rotterdam! Doordat een flink deel werd verwoest in de Tweede Wereldoorlog is een mix van oud en nieuw ontstaan op het gebied van  architectuur.

Brede kades, oude pakhuizen, Art Deco gebouwen, moderne panden en wolkenkrabbers worden hier moeiteloos gecombineerd. Wie Rotterdam bezoekt tijdens een weekendje weg krijgt van alles wat.

Daarnaast biedt de stad tal van musea, mooie hotels, creatieve initiatieven en is het een heerlijke plek om te winkelen.

Creatieve ondernemers vestigen zich in het opkomende Rotterdam Noord en hier vind je dan ook een bonte mix van restaurants, hippe kroegjes, originele winkels  en culturele hotspots. Met 170 nationaliteiten mag Rotterdam met recht een multiculturele wereldstad genoemd worden.

Kijk hier voor al onze topbestemmingen!

Kunst & Cultuur
Museum Boijmans Van Beuningen

Maak een reis door de tijd, van de vroege Middeleeuwen tot de 21e eeuw. In dit museum komt alles samen. Kunststukken van wereldniveau, oude en hedendaagse kunst, design en schilderkunst. Rembrandt, Van Bosch, Dalí, Van Gogh en Mondriaan zijn slechts enkele van de grote namen die hier vertegenwoordigd zijn.

Villa Zebra

Kunst en cultuur voor jong en oud. Bij Villa Zebra, op de Kop van Zuid, bezoek je allerlei interactieve tentoonstellingen. Zo zie je er kunst van, over en voor jonge kinderen tussen de 4 en 12 jaar. En iedere woensdag, zaterdag en zondag zijn er leuke workshops.

Witte de With
Witte de With, sinds 1990 hét centrum voor hedendaagse kunst in de gelijknamige straat, heeft wisselende tentoonstellingen. Dus laat je elke keer weer opnieuw verrassen door verschillende projecten van kunstenaars.


Maritiem Museum

Wie Rotterdam zegt, zegt haven. En daarom kan een bezoek aan het Maritiem Museum eigenlijk niet achterwege blijven. Maak kennis met de maritieme wereld van vroeger, nu en de toekomst. Wist je dat je hier ook alles leert over piraten? Leuk voor kinderen! 

Hop-on-hop-off bus
Vanaf juli 2015 ook in Rotterdam: City Sightseeing Worldwide, een hop-on-hop-off dubbeldekker bus. Tijdens deze tour rijd je langs toeristische trekpleisters als de Erasmusbrug, Museumpark en de Markthal. Koop een ticket en bepaal zelf of je de tour in één uur wilt doen of dat je hem verdeelt over 24 of 48 uur. Je kunt bij alle 7 bushaltes op- en afstappen en zo de stad optimaal beleven.

Rotterdam Welcome Card
Voorkom parkeerproblemen en ontdek de stad met het openbaar vervoer. Met de Rotterdam Welcome Card maak je onbeperkt gratis gebruik van het openbaar vervoer en krijg je korting bij ruim 50 musea,  restaurants, attracties en uitgaansgelegenheden. De kaart kost €10,- per dag en is te koop via www.rotterdam.info of bij het VVV-kantoor ter plekke.

Spido
Een unieke belevenis op het water, door de grootste zeehaven van Europa. Spido neemt je mee, midden door het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen. Ondertussen glijden de skyline en imposante gebouwen van de stad aan je voorbij. Afvaart is vanaf het Willemsplein 85, reserveren niet nodig.

Euromast
Voor echte durfallen is er natuurlijk de Euromast. Trotseer de hoogte op Europa’s hoogste abseil- en tokkelplek. Onder begeleiding kun je hier al abseilend afdalen vanaf 100 meter hoogte. Of ga al tokkelend, met 100km per uur naar de grond. Wie durft?

Kubuswoningen
Bijna iedereen kent ze wel, de gele kubuswoningen. Ontworpen door Piet Blom en gebouwd in de jaren tachtig. In totaal zijn er 38 woningen die samen het Blaakse Bos vormen. Wandel er eens doorheen en ervaar het dorp in de stad. Een van de woningen is open voor publiek. 

Stadsteppen
Verken de stad per... step! Ja, dat lees je goed. Een gids krijg je erbij, maar dan wel in de vorm van een GPS-apparaat op de step. Super handig, zo ontdek je samen of alleen al steppend de hele stad en zijn verrassende plekken. 

Hou je van de moderne keuken? Dan zit in je Rotterdam goed. Deze stad ontwikkelt zich razendsnel en je vindt er dan ook veel originele restaurantjes, hippe bars en trendy initiatieven. Vega, vegan, visliefhebber of fan van de internationale keuken? In Rotterdam is het allemaal mogelijk.

Niet alleen in het centrum is het goed toeven op culinair gebied, ook in de omliggende wijken kun je terecht. Elke wijk heeft een eigen karakter. Neem bijvoorbeeld het Scheepvaartkwartier. Met een geweldig uitzicht over de Maas wordt dineren hier steeds populairder.

Wil je internationaal Rotterdam proeven? Dan is het Museumkwartier de place-to-be. Op de Nieuwe Binnenweg en de Witte de Withstraat kun je bijna 24 uur per dag terecht voor Chinees, Koreaans, Spaans, Frans, Indonesisch, Japans, Indiaas, Turks of Grieks. Bon appetit .

Nieuw: De Markthal, het summum voor lekkerbekken. Een overdekte markt waar je kunt winkelen, uit eten, proeven en kijken. De marktvloer is echt groot: zo groot als een voetbalveld! De Markthal is 7 dagen per week van 9 tot 8 uur open.

Ook voor shoppen ben je in de Maasstraat aan het juiste adres. De bekende ketens vind je in het centrum. Voor kleding met allure kun je terecht in het ‘modekwartier van Rotterdam’. Dit zijn de volgende straten: de Van Oldenbarneveltstraat, Karel Doormanstraat en de Kruiskade. Of ga naar de Oude en de Nieuwe Binnenweg met hun leuke winkels.

Een ding is zeker: In Rotterdam kun je een feestje bouwen! Veel clubs zijn dicht bij elkaar gelegen en sommige zijn in aparte gebouwen zoals een oude bioscoop gevestigd. Vind je het niet erg om het centrum te verlaten, dan kun je richting de Oude Haven gaan. Het is hier iets rustiger, de setting aan het water is apart en je vindt er  cafés en clubs. Of ga naar de Nieuwe Binnenweg, waar je overdag kunt shoppen en ’s avonds eerst naar een trendy restaurant en dan door naar een bruine kroeg. De Nieuwe Binnenweg staat ook bekend om zijn poppodia zoals Rotown.