Parijs pakt je in! Altijd en in ieder seizoen. Parijs is prachtig, heeft het heerlijke Franse ritme en pronkt met de Seine, triomfboog Arc de Triomphe, de boulevards en paleizen. Er is zo veel te ontdekken en te genieten in deze romantische stad. We hebben er een mooie selectie van hotels, verspreid over de diverse arrondissementen – want zo worden wijken in Parijs genoemd. Zo kun je steeds een andere uitvalsbasis kiezen om Parijs te verkennen.

Parijs betekent genieten met een grote G. Op het gebied van cultuur, historie, winkelen, uitgaan en lekker eten is er bijna geen betere bestemming te bedenken. Het is niet voor niets dat deze stad is gebruikt als decor in vele films. Slenter door karakteristieke wijken zoals Quartier Latin, Montmartre en ook het wat minder bekende Le Marais. In deze wijk moet je beslist even naar Place des Vosges gaan, dit is letterlijk een plaatje van een plein. Flaneren doe je over de Champs-Élysées en de chique Rue du Faubourg-Saint Honoré om daarna even bij te komen in een van de fraai aangelegde parken of langs de oevers van de Seine.

Stad van de liefde, van de mode, van de kunst, uitgaan en zo veel meer. Vive Paris et bienvenue oftewel leve Parijs en welkom!

Kijk hier voor al onze topbestemmingen!

De Eiffeltoren
De bekendste bezienswaardigheid en hét symbool van Parijs wordt altijd druk bezocht, dus plan je bezoek op een handig tijdstip. Vanaf de grond is de Eiffeltoren indrukwekkend hoog. Er zijn drie platformen en de toren is ruim 300m hoog. Je kunt met liften omhoog. De eerste verdieping heeft een glazen vloer. Het uitzicht is er spectaculair. Rondom de feestmaand december is ‘La Tour Eiffel’ met flonkerende lichtjes vanaf ver te zien. Leuk weetje: de Eiffeltoren staat er al sinds 1889.

Napoleon bezoeken
Als je vanaf de Eiffeltoren door het park wandelt zie je de imposante Dôme des Invalides, een koepelkerk. Hierin bevindt zich het graf van Napoleon. Hij ligt daar in vijf verschillende kisten in een soort kuil. Als je naar het graf wilt kijken moet je dus iets voorover buigen. En dat was precies de bedoeling van de kunstenaar die het graf heeft ontworpen.

Rondvaart Seine
De Seine slingert met een mooie lus door deze metropool heen. Vanaf het water beleef je de stad op een hele andere manier. Het bekende eiland Ile de la Cité wordt omsloten door de rivier en is een bijzonder stukje Parijs: klein maar fijn met de bekende kathedraal Notre-Dame. Op de punt van het eiland liggen de Parijzenaars bij mooi weer vaak te zonnen of te relaxen. Overdag is een boottocht al leuk en ’s avonds is varen op de Seine ook bijzonder met alle lichtjes van de stad.

Sainte-Chapelle
Een beetje verstopt op Ile de la Cité en omringd door het Paleis van Justitie ligt deze middeleeuwse kapel. Het bijzondere aan dit, in 1241 ontstane gebouw, zijn de twee verdiepingen. De benedenverdieping heeft een blauw plafond met gouden sterren. Als de zon schijnt vormen de glas-in-lood ramen van de bovenverdieping een groot kleurrijk mozaïek.
 
Jardin du Luxembourg
Dit park is een oase van rust midden in de stad. Het centrale ontmoetingspunt is de grote achthoekige vijver. Daaromheen staan stoeltjes waar studenten samen komen en gezinnen genieten van de ruimte. Het park heeft brede lanen, terrassen, standbeelden en mooie bloemperken.

Louvre museum
Wie Parijs zegt, zegt het Louvre museum en het wereldberoemde schilderij de Mona Lisa. Het museum is indrukwekkend groot en heeft meer dan 35.000 kunstvoorwerpen van de oudheid tot en met de 19e eeuw. Dus het is aan te raden om een keuze te maken welke zalen of collecties je wilt zien. De toegang is via de glazen piramide aan de kant van de tuinen.

Musée d’Orsay
Schuin tegenover het Louvre museum vind je dit museum dat in een prachtig pand is gevestigd. In dit voormalige treinstation bewonder je vermaarde kunstcollecties, waaronder veel impressionistische kunstwerken van bijvoorbeeld Manet, Monet, Gauguin en onze eigen Vincent van Gogh.

Montmartre
Wie kent deze wijk niet met de steile en kronkelende straatjes en de bekende Moulin Rouge en witte basiliek Sacré Coeur? Hier vind je ook Place du Tertre, het plein met straatkunstenaars en tal van tekenaars die je vereeuwigen op een tekening. De klim omhoog naar de Sacré Coeur vraagt overigens wel enige conditie. Er is ook een kabelbaan. Het uitzicht voor de suiker witte kerk over Parijs is geweldig.

Het aanbod aan cafés en restaurants is in Parijs enorm groot. Van bistro tot toprestaurants, je vindt het hier allemaal. Dat is ook niet zo gek: de Fransen hebben het culinaire genieten buitenshuis zo’n beetje uitgevonden. Er is geen Parijzenaar die een zakje met eigen boterhammen meeneemt. Je hebt keuze uit keukens uit alle werelddelen. Het is daarom ondoenlijk om een selectie van restaurants te geven. We geven je een tip waarbij je sightseeing en Frans eten op een leuke manier kunt combineren. En oh ja, vergeet niet een Parijse crêpe te eten: een heerlijke flinterdunne pannenkoek. Je kunt ze op straat kopen of in een crêperie bestellen.

Tour Montparnasse en La Coupole
Voor een fenomenaal uitzicht over Parijs ga je naar de wolkenkrabber Tour Montparnasse. De lift brengt je in no-time naar boven. Zowel overdag als ’s avonds is dit een aanrader. Je kunt je bezoek aan deze toren combineren met een lunch of diner in La Coupole, een typisch Frans restaurant: in art-deco stijl met zowel vlees- als visgerechten en etagères boordevol schaal- en schelpdieren. Ben je fan van dit eten? In Amsterdam is er een zusje van dit Franse restaurant: Brasserie Flo bij het Rembrandtplein.

Parijs is dé modestad. De bekende merken zoals Dior, Chanel en Louis Vuitton komen oorspronkelijk uit Parijs. In Parijs kun je eindeloos winkelen in grote chique warenhuizen. Fashionista’s komen hier zonder meer aan hun trekken. Ook als je niet van plan bent iets te kopen is Galeries Lafayette toch een bezoekje waard.

Rondom Place Vendôme met het bekende Ritz Hotel vind je de chique en dure merken en winkels, zo ook op de Champs Elysées. In Quartier Latin is het heerlijk slenteren langs leuke winkels en tal van cafés en bistro’s. Hier bevinden zich diverse universiteiten, dus het is er altijd levendig. De Boulevard Saint-Michel is het kloppende hart van deze wijk. En zo kunnen we nog meer hotspots noemen, zoals Montmartre en rondom Centre Pompidou. De uitdrukking ‘shop till you drop’ gaat in Parijs echt op!

Waar zullen we beginnen? Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden om in Parijs uit te gaan. De Parijzenaars hebben het nachtleven zo’n beetje uitgevonden. Van intieme wijnbarretjes en hippe loungebars tot chique clubs en de Moulin Rouge.

Wie Parijs zegt, denkt ook aan de Moulin Rouge. Hier worden nog altijd de wervelende shows met mooie vrouwen in frivole kostuums gepresenteerd. Een show bijwonen is niet goedkoop, je moet al gauw rekenen op meer dan € 40,- per persoon.

Rondom Quartier Latin en de universiteiten, Place de la Bastille en in de Marais heerst een studentikoze sfeer in de talloze cafés en bars.  

De bekende Club Buddha is al jaren populair en een hangout voor Parijzenaars en reizigers van over de hele wereld. Geniet er van je cocktail en relax bij de loungemuziek. In discotheken  kun je tot in de vroege uurtjes dansen. Houd er wel rekening mee dat je behoorlijk hoge entreeprijzen moet betalen. In de Cabaret Club wordt vooral R&B muziek gedraaid. Liever wat steviger dance muziek? Ga dan bijvoorbeeld naar Le Queen voor techno en trance. Beide nachtclubs bevinden zich op de chique Champs-Élysées.