Noordwijk is een kleine en welbekende badplaats in Zuid-Holland. De gemeente Noordwijk bestaat uit twee delen: Noordwijk aan Zee en Noordwijk-Binnen.  Voor natuurliefhebbers is een weekendje Noordwijk aan Zee een echte must. Prachtige lange stranden van in totaal 13 kilometer lang, de zee en uiteraard duinen die jaarlijks duizenden wandelaars een geweldige dag bezorgen.

Noordwijk-Binnen heeft een rustgevende sfeer met haar oude dorpsstraatjes en kleine boetieks. Relaxed winkelen, een heerlijk terrasje of een bezoekje aan Space Expo... één ding is zeker, boek je een hotel in Noordwijk dan verveel je je niet.

Kijk hier voor al onze topbestemmingen!

Bloembollen
Wie Noordwijk zegt, zegt bloembollen. In het voorjaar staan tussen Haarlem en Leiden bloembollenvelden volop in bloei. Dit levert geweldige plaatjes op! Plan je je weekendje weg in deze periode dan kun je mooi het bekende Bloemencorso van de Bollenstreek bekijken. Dit evenement start ieder jaar in Noordwijk en eindigt in Haarlem. Een unieke belevenis voor het mooie Nederland. Of ga naar de Keukenhof in Lisse, met de auto ben je er al binnen 20 minuten.


Huur een Vespa

Is het mooi weer en schijnt de zon? Huur een flitsende Vespa scooter en tour lekker langs de kust en door de duinen van Noordwijk.


Museum Noordwijk
Dit museum is gevestigd in een 400 jaar oude binnenduinse hoeve en valt onder de monumentenzorg. Het vertelt het verhaal over het leven in Noordwijk ten tijde van de eeuwwisseling. Naast kunststukken kun je er stijlkamers en klederdracht bekijken.

Space Expo
Het bezoeken van Space Expo in Noordwijk is ook zeker een must. Hier maak je op een interactieve manier kennis met de ruimtevaart. Zo maak je er een reis langs planeten en zie je mooie Melkwegstelsels. Een leerzaam avontuur voor kinderen én volwassenen.

Museum Naturalis
In dit grote museum worden botten, fossielen en overblijfselen van uitgestorven dieren en planten tentoongesteld. Ga er terug in de tijd en ontdek het ontstaan van de aarde. Naturalis is gevestigd in Leiden, dit is met de auto slechts 20 minuten vanaf Noordwijk aan Zee.


Wandelen
Ga je wandelen in de duinen en genieten van het prachtige landschap? Bij het Visitor Center en het gemeentehuis kun je een kaart met alle natuurgebieden in en rondom Noordwijk afhalen.

Uit eten doe je het hele jaar door aan de boulevard of in Noordwijk-Binnen. Er zijn ook hippe strandpaviljoens waar je heerlijk kunt eten en ondertussen van de ondergaande zon kunt genieten.

De Hoofdstraat
In Noordwijk zijn volop winkels. Vlakbij het strand ligt de Hoofdstraat. Hier vind je een heel scala aan boetieks en kledingwinkels die geschikt zijn voor iedere smaak en portemonnee. Er zijn ook speciaalzaken en grote winkelketens vertegenwoordigd. Dus ‘Shop till you drop’ is hier zeker een “gevaar”.

Shoppen in de stad
Ook in een van de vele andere steden in de buurt van Noordwijk kun je uitgebreid winkelen. Wist je dat je vanuit Noordwijk moeiteloos shopsteden in de omgeving bereikt? Denk hierbij aan Leiden, Den Haag, Haarlem of Amsterdam.

Overdag geniet je er in het zonnetje en ’s avonds worden ze omgetoverd tot uitgaansparadijs. We hebben het natuurlijk over de vele Noordwijkse terrassen. Een van de barretjes is ook een goed alternatief. Je kunt in Noordwijk tot diep in de nacht stappen.