Een geliefde bestemming voor een weekend lekker winkelen én goed eten is Maastricht. Deze stad, die doorsneden wordt door de Maas en met het glooiende landschap eromheen, voelt al een beetje als buitenland. Er helemaal tussenuit in eigen land, dat kan in Maastricht.

Karakteristieke pandjes en statige kerken. Mooie pleinen en design winkels. Een brede keuze aan restaurants en terrassen vol gezelligheid. Swingende festivals en diverse exposities. Maastricht heeft het allemaal! 

Maak kennis met de Limburgse gastvrijheid en proef de bourgondische levensstijl  die zo kenmerkend is voor de Maastrichtenaren. In de winter bezoek je in Maastricht een maand lang de sfeervolle kerstmarkt op het Vrijthof.

Kijk hier voor al onze topbestemmingen!

Hou je van architectuur en ben je gek op een bezoek aan een goed museum? Dan is Maastricht de juiste plek. In deze tweede monumentenstad van Nederland is genoeg te doen. Daarnaast boek je in deze stad allerlei unieke excursies en workshop om je weekendje weg compleet te maken. Vergeet hiervoor vooral niet even het VVV-kantoor in de Kleine Straat binnen te lopen.

Huur een fiets, scooter of ontdek Maastricht op een Segway
De compacte binnenstad leent zich uitstekend om verkend te worden per fiets of scooter. Of beleef een unieke ervaring en huur een ouderwetse elektrische Velo-Solex om de stad mee te doorkruisen. Wil je Maastricht anders-dan-anders ontdekken? Boek dan een Segway tour. Pret gegarandeerd.

Sint-Janskerk
Beklim de 43 meter hoge toren van de Sint-Janskerk voor een blik op het Vrijthof en het schilderachtige historische centrum van Maastricht.

Stadswandeling
Ben je beperkt in je tijd, dan is een stadswandeling een leuke manier om Maastricht te verkennen. De gids laat je, met leuke weetjes en anekdotes, in 1,5 uur op een unieke manier kennis maken met de stad.

Fort Sint Pieter
Stap terug in de tijd en word éen met de geschiedenis tijdens een bezoek aan het Fort Sint Pieter. Deze historische bezienswaardigheid, aan de rand van de stad, dateert uit begin 1700 en is grotendeels nog intact en gerestaureerd.

Bonnefantenmuseum
Oude en hedendaagse kunst uit Limburg wordt getoond in het Bonnefantenmuseum. Het gebouw aan de Maas, dat werd ontworpen door de Italiaanse architect Aldo Rossi, is een echt boegbeeld voor de stad.

De Bisschopsmolen
Leer alles over broodbakken en het molenaarsambacht in de oudste watermolen van Nederland. Men zegt dat je hier de beste vlaai van Maastricht eet. Zelf vlaai leren maken? Ook dat is mogelijk.


Liefhebbers van goed eten, of dat nou uitgebreid tafelen is of een snelle, maar goede hap, zitten in Maastricht gebakken. Deze stad is een eetwalhalla voor de lekkerbek! Leuke wijken om te eten zijn Wyck, het Jekerkwartier met diverse goede restaurants en ’t Bassin voor goede terrassen aan het water.

Een aanrader is de Hap-Stap wandeling van de VVV van Maastricht. Tijdens deze rondleiding, die je alleen doet of met maximaal 6 personen, maak je kennis met de oude binnenstad en proef je lekkere gerechten van drie Maastrichtse eetcafés.
Hiervoor kun je terecht bij de VVV Maastricht in de Kleine Straat.

Maastricht kent daarnaast maar liefst drie evenementen die draaien rondom lekker en goed eten. Maastricht aan tafel, Preuvenemint en Château Maestricht. Deze vinden plaats in augustus, oktober en november. 
Een bezoek aan Maastricht is natuurlijk niet compleet zonder te proeven van een punt Limburgse vlaai met een lekkere kop koffie.

 

Modeliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Want Maastricht is modestad bij uitstek. De grote modemerken zijn er vertegenwoordigd en daarnaast vind je er ook kleine boetiekjes en speciaalzaken waarvan je modehart sneller gaat kloppen.

Maastricht heeft verschillende wijken, met ieder een eigen karakter. Het Wyck kwartier bijvoorbeeld verbindt het centraal station met het centrum. Deze wijk staat bekend om de kleine boetiekjes en herbergt tevens tal van leuke restaurants.

De bekende ketens vind je rondom het Vrijthof, de Grote Markt en het Onze-Lieve-Vrouweplein. Winkelen in Maastricht is niet compleet zonder een bezoek aan de Kleine Straat, Grote Straat en de Maastrichter Brugstraat. Dit is het hart van de stad. Ook vind je hier in de buurt het nieuwe winkelcentrum Mosae Forum.