Eindhoven bruist en dat merk je aan alles. De stad, ook wel bekend als de Lichtstad, is dynamisch en heeft een overvolle agenda op het gebied van evenementen. Vergeet niet dat Philips er zijn oorsprong heeft waardoor Eindhoven voor ligt op het gebied van technologie en design. Gelukkig is er ook veel te beleven op het gebied van shoppen, sport en kunst.

Haal je hart op in de vele cafés, restaurants en de goede winkels om te shoppen. De verschillende wijken van Eindhoven hebben ieder een eigen voorkomen. Helemaal in opkomst is de fabriekswijk Strijp-S. Hier hebben oude industriële gebouwen een nieuw leven gekregen doordat ze zijn omgetoverd tot woon-, werk- en feestwijk. In de wijk De Bergen zit je goed voor unieke boekhandels, antiquairs, galeries en (eet)cafés in karakteristieke pandjes. In de wijk Oud Woensel komen alle culturen samen.

Fan van design, cultuur, architectuur? Wil je een heerlijk weekendje weg en eens goed winkelen en dineren? Dan is Eindhoven de juiste plek.

Kijk hier voor al onze topbestemmingen.

Piet Hein Eek
De wereldberoemde meubelontwerper, bekend om zijn tafels en stoelen van sloophout, heeft in Strijp-S een enorm fabriekspand van maar liefst 10.000m2. Alles onder 1 dak: werkplaats, winkel, kantoor, galerie én restaurant. Een heerlijke inspirerende plek, die je gezien moet hebben.

De Ontdekfabriek
Elke woensdag- en zaterdagmiddag en zondag beleven kinderen hier de gekste avonturen. Maak je eigen creaties en ontdek de techniek achter bouwwerken en attracties. Reserveren hoeft niet. Adres: Torenallee 22, Eindhoven.

Dutch Design Week
Liefhebbers van interieur en design plannen hun weekendje weg tijdens de Dutch Design Week. Dit grote designevenement vindt jaarlijks plaats. Op bijna 80 locaties tonen kunstenaars, zowel gevestigde namen als jong talent, uit binnen- en buitenland hun werk. Van interieur tot textiel, van mode tot grafisch ontwerp.

Strijp-S stadswandeling
Bij de VVV in Eindhoven koop je voor een klein bedrag een stadswandeling op papier door Strijp-S. Een plek met een lange geschiedenis die een enorme transformatie heeft ondergaan. In dit boekje staat leuke extra informatie en je krijgt kortingsbonnen die je in Strijp-S kunt besteden.

Skatepark Area51
Leuk voor kinderen! Dit grootste indoor skatepark van Europa is de perfecte plek voor een gezellige middag skaten. Het maakt niet uit welk niveau je hebt.

FeelGood Market
Een origineel cadeau, een grappig hebbedingetje, een mooi sieraad, vintage kleding, handgemaakt moois en goed eten. Je shopt het allemaal op de FeelGood Market. Deze originele markt, die iedere 3e zondag van de maand plaatsvindt in  Strijp-S (ja, daar is het echt te doen) is een heerlijke invulling van je zondagmiddag.

Brabant staat garant voor bourgondische gastvrijheid en genieten met een grote G, dat zie je ook in Eindhoven terug. Er zijn gezellige koffiehuizen, lunchrooms en tal van restaurants. Alle denkbare keukens zijn er vertegenwoordigd. Er is voor ieder wat wils, in iedere prijsklasse.

De meeste restaurants vind je bij het Stationsplein, in de Kerkstraat, het Wilhelminaplein, rondom de Kleine Berg, de Markt en op Strijp-S.

In Eindhoven kun je ook op sterrenniveau dineren. Er zijn twee restaurants met  twee Michelin-sterren: Avant-Garde van Groeninge en De Karpendonkse Hoeve.

In Eindhoven kun je uren shopplezier beleven. Er is voor ieder wat wils en de winkels zijn er zeven dagen per week geopend. Van de grote (mode) ketens tot kleine boetieks en speciaalzaken. Het centrum en de wijken eromheen bieden een gevarieerd aanbod.

De grote warenhuizen en bekende ketens vind je in de Demer en de Rechtstraat. En bij slecht weer kun je shoppen in de overdekte winkelcentra De Heuvel, Piazza Center en WoensXL. Neem ook een kijkje in winkelhart Oud Woensel, het best bewaarde geheim van de stad. Hier komen allerlei culturen samen en er zijn exotische shops, bijzondere boetiekjes en fijne eetadresjes.

Je winkelervaring is niet compleet zonder een bezoek aan Strijp-S. Dit gebied iets buiten het centrum van Eindhoven, ligt achter het PSV stadion en wordt ook wel ‘de Verboden Stad’ genoemd omdat je er vroeger alleen toegang tot kreeg als je er werkte. In de oude fabriekspanden van Philips krijgt design een originele plek in diverse winkels en pop-up shops. Ook zijn er exposities, tentoonstellingen en is er veel te beleven op het gebied van kunst en cultuur. Op diverse plekken in de wijk kun je trouwens geweldig eten, eveneens in verlaten fabriekspanden met industriële sfeer. Bijvoorbeeld bij Het Ketelhuis of Radio Royaal.

Eindhovenaren worden ook wel eens ‘de gekste’ genoemd en op uitgaansgebied is er dan ook veel te beleven. Een goed startpunt voor een avondje uit is het in het centrum gelegen Stratumseind. In deze langste caféstraat van Nederland kun je een prima kroegentocht houden.

Andere uitgaansgebieden waar je veel kroegen en restaurants tegenkomt, zijn het Stationsplein, de Dommelstraat en het Wilhelminaplein met zijn bruine kroegen. Op de Markt is er bij mooi weer volop vertier op een van de terrassen van de grand cafés. In de wijk De Bergen vind je het nog authentieke Eindhoven. Op de ‘Kleine Berg’ zijn leuke (eet)cafés voor het veelal artistieke publiek. 

Bekijk ook eens de agenda van de twee bekende poppodia van de stad, de Effenaar en Dynamo. Hier treden regelmatig bands en artiesten op die zeer de moeite waard zijn. Poppodium de Effenaar is een bekende club met internationale allure. Deze eigenzinnige plek is rauw, spannend en er heerst een no-nonsense cultuur. Creatief platform Dynamo is een echte ontmoetingsplaats voor jongeren. Van house tot rock en van hiphop tot hardcore. Alle muziekstromingen komen hier samen.