Een weekendje weg met koninklijke allure? 

Dan is Den Haag dé plek waar je naartoe moet. De hoofdstad van Zuid-Holland is één van de meest bijzondere steden van ons land. Niet alleen omdat hier de regering gevestigd is, maar nog meer vanwege de historische buurten, paleizen, statige panden en de hoeveelheid monumenten verspreid door de stad. De ligging nabij de kust maakt deze bestemming extra aantrekkelijk.

Weekendjeweg.nl neemt je mee! Naar Den Haag, die mooie stad achter de duinen met karakteristieke wijken en bezienswaardigheden. Zomaar een greep uit alle mogelijkheden: in het sfeervolle Hofkwartier bevinden zich kleine boetiekwinkels. Voor jong en oud zijn er de attractieparken Madurodam en het Omniversum. Aan Het Plein en de Grote Markt zijn vele leuke horecagelegenheden. Je hebt keuze uit tal van theatervoorstellingen en festivals op cultureel en culinair gebied. En last but not least: de vierseizoenen badplaats Scheveningen ligt pal om de hoek.

Kijk hier voor al onze topbestemmingen.

Ben je benieuwd wat er deze winter allemaal in Den Haag te doen is? Klik op deze link en ontdek de highlights.

Paleis Noordeinde
Dit paleis is al sinds 1609 van de koninklijke familie en werd door koning Willem-Alexander gebruikt als werkpaleis. Het paleis is niet open voor publiek, maar een wandeling door de straat Noordeinde, met juwelierszaken, galerijen, interieur- en antiekzaken, is een aanrader.

Haagse hofjes
De binnentuinen met er omheen de kleine hofjeswoningen zijn betoverend mooi. Geen enkele stad in Nederland kent er zoveel als Den Haag. Ontdek ze allemaal in een mooie wandeling en laat je meevoeren in de oases van rust midden in de stad.

Haagse Passage
Een echt Haags element in de binnenstad is de Haagse Passage. Niet alleen is dit prachtige gebouw een rijksmonument dat onlangs gerestaureerd is, je kunt er ook nog eens goed winkelen. Twee vliegen in één klap dus.

Het Binnenhof
Natuurlijk staat het Binnenhof alom bekend als het kloppende hart van de Nederlandse politiek. Extra leuk om eens in het echt te zien in plaats van op televisie. Daarnaast zijn de historische gebouwen een pareltje voor het oog en herbergen ze een rijke geschiedenis. Bij het bezoekerscentrum op het Binnenhof kun je een rondleiding boeken. Tip: wel even van tevoren reserveren.

Escher in het Paleis

Ben je bekend met het werk van Escher? Zijn tekeningen met optische illusies en onmogelijke situaties zijn een lust voor het oog. In de setting van het  voormalige paleis van de koninklijke familie zorgt dit voor een boeiende permanente expositie.

Het Mauritshuis

Hier vind je ‘Het meisje met de parel’ van Vermeer. Het Mauritshuis, pal naast het Binnenhof en in het centrum van de stad, toont een geweldige kunstcollectie met meesterwerken uit de 17e en 18e eeuw. 

Het Louwman Museum
In dit prachtige architectonische museum vind je een van ’s werelds mooiste privé-collecties automobielen. Het Louwman Museum is een must voor autoliefhebbers. Je kijkt er je ogen uit naar auto’s uit de racerij en ook naar bolides van beroemdheden als James Bond en Elvis Presley. 

Wil je uit eten, maar weet je nog niet wáár? Grote kans dat je snel een keuze maakt op de zogenaamde Avenue Culinaire, een gebied rondom de grachten Dunne Bierkade, Bierkade en het Groenewegje. Vegetarisch, Mediterraan, Spaans of Indonesisch en nog veel meer. En dat alles aan één van de mooiste grachten van Den Haag. ’s Zomers lunch je hier bovendien heerlijk op een terras aan het water.

Heb je iets bijzonders te vieren en wil je uitpakken? Kies dan één van de culinaire toppers op de Prinsestraat. Daarnaast vind je veel hippe hotspots op de Denneweg. Voor een etentje in een sfeervolle kroeg ben je in de Oude Molstraat aan het juiste adres.

Restaurant en sky bar ’The Penthouse’, op de 42e verdieping van de Haagse toren is op een hoogte van 135 meter het hoogste restaurant van Nederland. Je kunt je wel voorstellen dat het uitzicht hier spectaculair is. Een idee voor een gezellig borreluurtje, een high tea of een diner.

In Den Haag haal je je hart op als je van winkelen houdt. Je hebt keuze uit hippe boetieks, designerwinkels en de grote (mode)ketens.

De bekende ketens vind je in het centrum van Den Haag rondom de Spuistraat, Haagse Bluf en de Grote Marktstraat. Een must-see is de bijna 1 kilometer lange statige Frederik-Hendriklaan, ook wel ‘Fred’ genoemd. Hier shop je in stijl. Van mode tot wonen, van cadeaus tot eten.

Hou je meer van het chiquere werk? Dan moet je op de Denneweg zijn.


Wie iets zoekt voor elke portemonnee brengt een bezoek aan de Haagse Markt. De Haagse Mart, zoals Hagenezen het zelf uitspreken, is Europa’s grootste buitenmarkt. Elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag trekt deze multiculturele markt maar liefst 25.000 bezoekers. Met circa 500 kramen wordt de Herman Costerstraat, tussen de Transvaal buurt en de Schilderwijk, omgebouwd tot markt met exotisch fruit, schoenen, kleding, accessoires, stoffen, vis en meer.

Je raadt het vast: ook op uitgaansgebied kun je je in Den Haag helemaal uitleven: van cocktailbar tot danscafé, van hippe clubs met bekende DJ’s tot discotheken.

Begin je avond op een terras op Het Plein of kies voor een pintje in een authentieke pub op het Noordeinde. Misschien waag je daarna nog een gok in het casino?

Als je de kans hebt, moet je ook zeker een bezoek brengen aan het Paard van Troje. Dit beroemde poppodium is al meer dan 40 jaar onlosmakelijk verbonden aan Den Haag. Je komt hier voor optredens van aanstormend (internationaal) talent en DJ’s.