Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, is een uitgelezen bestemming voor een weekendje weg. Het is een stad met een levendig, sfeervol centrum en fraaie parken. Niet voor niets wordt Arnhem ook wel een ‘parkenstad’ genoemd. In de buurt van Arnhem vind je veel mooie natuur.

Aan de ene kant van de stad vind je het uiterwaardengebied van de Nederrijn, aan de andere kant bevindt zich de veelzijdige Veluwe met musea en tal van attracties. In deze omgeving komen een prettig levensritme en alle ruimte om te onthaasten bij elkaar. Weekendjeweg.nl neemt je mee naar hotels in Arnhem of er vlakbij.

De winkelliefhebber is in de binnenstad van Arnhem op het juiste adres met de vele boetiekjes, ateliers, modewarenhuizen en delicatessenwinkels. Ook is er een gezellig uitgaansleven, een divers aanbod aan restaurants, theaters en cafés. Zo is het tot in de late uurtjes levendig op de Korenmarkt, het Jansplein, de Jansplaats en bij mooi weer op de terrassen langs de Rijnkade en elders in de stad.

Heb je interesse in geschiedenis? De Gelderse hoofdstad is vooral bekend van de ‘Slag om Arnhem’, een belangrijke gebeurtenis in de historie van de  tweede wereldoorlog. In het Airborne museum zie, lees en hoor je er meer over. Andere bezienswaardigheden in en rondom Arnhem zijn onder andere het Nederlands Openluchtmuseum, Nederlands Watermuseum en Burgers’ Zoo.

Kijk hier voor al onze topbestemmingen!

Arnhem biedt genoeg activiteiten voor een goed gevuld en inspirerend weekendje weg. De vele musea, theaters, winkels, restaurants en cafés maken dat er voor iedereen meer dan voldoende te zien en te doen is. In welk gezelschap je ook op stap bent.

Airborne museum ‘Hartenstein’
De villa waarin het museum gevestigd is, was tijdens de Slag om Arnhem (1944) het Britse hoofdkwartier. Verhalen van Britse, Poolse en Duitse militairen komen hier tot
leven. In de Airborne Experience waan je je letterlijk midden in de Slag om Arnhem. 
In de ondergrondse ruimte van het museum komt de geschiedenis tot leven door onder andere de levensgrote filmfragmenten over de Slag om Arnhem.

De Veluwe Zoom
De Veluwezoom is een prachtig natuurgebied dat begint net voorbij Arnhem en loopt tussen Velp, Rheden en Dieren. Het natuurgebied is zeer veelzijdig  en vormt de breuklijn tussen het hart van de Veluwe en de vallei van de IJssel. Stroompjes banen zich door smalle dalen een weg naar rivieren en open plekken in het bos geven uitzicht op de uiterwaarden. Wandelaars en fietsers kunnen hier hun hart ophalen.

Nederlands Openluchtmuseum
In het Nederlands Openluchtmuseum vind je een verzameling van typisch Nederlandse gebouwen en ware verhalen, die de historie van het leven in Nederland van de afgelopen twee eeuwen tot nu vertellen. Naast gebouwen vind je ook historische vervoersmiddelen en oudhollandse gerechten.

Nederlands Watermuseum

Het Nederlands Watermuseum is een echt doe-museum voor jong en oud en laat je zien dat leven zonder water niet mogelijk is. Zo leer je hier hoe een waterzuivering werkt en als je durft, kruip je door het riool. Een absolute aanrader.

Museum Arnhem
In dit museum tref je een verzameling van moderne kunst aan. Er zijn een drietal stromingen in dit museum te vinden. Realistische stromingen uit de periode 1925-1960, vormen van Figuratie 1950-1990 en Verbeeldende kunst 1985 – heden.
Naast de vaste collecties zijn er altijd wisselende tentoonstellingen over diverse onderwerpen. Kijk voor de laatste informatie op  museumarnhem.nl

Burgers’ ZOO
Een dagje op expeditie in Burgers’ Zoo is meer dan de moeite waard. In Burgers’ Zoo reis je de hele wereld over. Wat dacht je van het tropische regenwoud, waar honderden dieren vrij leven te midden van duizenden tropische planten. Of breng een bezoek aan de woestijn met zijn reusachtige cactussen en bijzondere woestijndieren. Een kijkje in de oceaan met prachtige koralen, kleurrijke koraalvissen, haaien en roggen behoort ook tot de mogelijkheden. Kortom een belevenis!

In Arnhem vind je restaurants van verschillende wereldkeukens, maar ook restaurants met heerlijke streekgerechten. Van eenvoudig tot zeer luxe. De meeste restaurants bevinden zich in de binnenstad op de Korenmarkt, maar ook in de diverse omliggende straatjes. Laat je verrassen!

Bij mooi weer is het heerlijk tafelen op de terrassen van de Korenmarkt, de Jansplaats en aan de Rijnkade: geniet hier van het uitzicht op de Rijn en de uiterwaarden.

In het centrum van Arnhem kun je naar hartenlust shoppen.
De binnenstad is sfeervol met  ruime winkelstraten en gezellige tussenliggende straatjes met speciale boetieks. In de Vijzelstraat, Janstraat, Ketelstraat, Roggestraat en Bakkerstraat vind je alle bekende warenhuizen, van mode tot speelgoed en van delicatessen tot serviesgoed. In de steegjes rondom de grote winkelstraten kun je rondsnuffelen in kleine en exclusieve boetieks.

‘Het Modekwartier’ is dé plek in Arnhem om eindeloos te winkelen, met maar liefst 35 winkels die zowel couture als streetwear verkopen. Je maakt je mode-aankopen compleet met accessoires als tassen, hoeden en sieraden. Alles origineel en meestal handgemaakt. Je koopt hier rechtstreeks in het atelier van de ontwerper!

Ook op uitgaansgebied biedt Arnhem voor ieder wat wils. Zin in een cultureel avondje? Je hebt keuze uit een paar theaters: de Stadsschouwburg, Introdans, Oostpool en Musis Sacrem. Arnhem is bovendien de thuisbasis van Het Gelders Orkest en regelmatig treden er nationale en internationale artiesten op in Luxor Live of in het Gelredome.

Voor het échte nachtwerk ben je in de binnenstad op de Korenmarkt, het Jansplein, de Jansplaat en de Rijnkade aan het juiste adres. Hier vind je diverse clubs en cafés voor een geslaagd avondje stappen.