Alkmaar is natuurlijk vooral bekend vanwege de wereldberoemde kaasmarkt en de sjouwende kaasdragers. Niet voor niets komt hier de naam Kaeskoppenstad vandaan. Maar deze historische stad met ruim 400 monumenten heeft nog veel meer te bieden. Weekendjeweg.nl neemt je mee! Boek een hotel om een weekend lang te genieten van uitgebreid winkelen, cultuur opsnuiven, heerlijk eten en uitgaan. Alles ligt op loopafstand dus gebruik van openbaar vervoer of de auto is niet nodig.

In Alkmaar worden leuke evenementen georganiseerd: wat dacht je van een heuse drakenbotenrace. Ook zijn er diverse muziek- en culinaire festivals. In de winter is het heerlijk slenteren op de sfeervolle kerstmarkt en schaatsen op het ijsplein.

Tip: Met de Alkmaarpas profiteer je van korting bij ruim 250 restaurants en winkels, gratis bioscoopkaartjes en gratis entree voor diverse musea. Zo geniet je maximaal tijdens je weekendje Alkmaar.

De omgeving van deze stad in Noord-Holland is veelzijdig en biedt je alles voor oer-Hollandse uitstapjes. Gelegen tussen de Noordzee en het Markermeer kun je heerlijk fietsen en wandelen in een landschap met polders, sloten en molens. Ook kustliefhebbers komen aan hun trekken op het strand van Egmond aan Zee of in de Schoorlse duinen.

 

Kijk hier voor al onze topbestemmingen.

In Alkmaar heb je volop keuze om uit eten te gaan. Rondom het Waagplein bevinden zich veel restaurants, cafés en kroegen. In de zomer is het er levendig op de terrassen: strijk hier even neer en geniet van je drankje en de mensen die aan je voorbij trekken.

Wat later op de avond is het in de cafés in de omgeving van de Platte Stenenburg altijd erg gezellig. Je wordt er regelmatig getrakteerd op live optredens.

Zin in een cultureel avondje? Theater de Vest heeft een uitgebreide programmering. En natuurlijk behoort een avondje bioscoop ook tot de mogelijkheden.

De Langestraat en de Laat zijn de bekendste shopstraten van Alkmaar. Hier vind je alle grote winkelketens. In de straatjes die deze twee straten verbinden vind je talloze boetiekjes. In de buurt van de Hekelstraat in d’Oude Stad bevinden zich ook veel leuke en bijzondere winkeltjes.

Klaar met shoppen? Ga dan naar het Waagplein voor een kop koffie of drankje in een gezellig of hip café.