Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Overnachting in Antwerpen? Nachtje weg Antwerpen

Zo makkelijk kan een onvergetelijk uitje zijn: boek een overnachting in Antwerpen en je keert hier geheid nog een aantal malen terug. Antwerpen zou je de grotere zus van Haarlem kunnen noemen: bourgondisch, cultureel, historisch, maar dan allemaal nét iets stijlvoller. Verlies je in deze schitterende stad! Lees verder

Overnachting Antwerpen: wat doe je overdag allemaal?

Als je uit het imposante centraal station komt, begint Antwerpen zich al aan je te hechten. Rechtsaf kun je de beroemde Zoo in, recht voor je ligt een hippe wijk met veel bijzondere horeca, links bevindt zich de Meir, de bekendste Antwerpse winkelstraat. Je komt hier veel wereldberoemde modemerken tegen, in de zijstraatjes de kleinere boetiekjes. Op elke straathoek kun je een Bolleke bestellen, voor een echt Vlaams pak frieten loop je door richting de Groenplaats, waar de Onze Lieve Vrouwe Kathedraal statig op de stad neerkijkt. Het is het epicentrum van Antwerpen, dat bruist van de cultuur.

Uitgaan, hoe later hoe hipper

Tijdens deze korte break kom je er ook achter dat een overnachting in Antwerpen niet hetzelfde is als in andere steden. Tenminste, als je van uitgaan houdt. Het is hier in de hippe clubs eerder regel dan uitzondering om pas rond drie uur 's nachts je opwachting te maken, om vervolgens tot 's morgens door te feesten. Maar ook in de vroege avond is er genoeg te doen. Met name op de Grote Markt, waar horeca met keukens uit alle windstreken gevestigd zijn.

Mode, muziek en andere kunst

Voor wie liever vroeg opstaat en de hele dag shopt, zijn de straatjes rondom de Grote Markt en Groenplaats een aanrader. Veel vintage en design wisselt zich af met de allerhipste zaakjes, ook voor vinyl, cd's, boeken, meubels en kunst. Antwerpen staat bekend om haar vooruitstrevende fashion scene. De muziek die hier vandaan komt is eveneens beroemd: je kunt bandleden van Triggerfinger, K's Choice en dEUS hier zomaar tegenkomen. Met een overnachting in Antwerpen neem je de ene na de andere positieve prikkel tot je. En dat op nog geen half uurtje over de grens!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau