Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Steden dichtbij
2, 3, 4 of 5 dagen
Kinderkorting

Ontdek Gent vanuit centraal gelegen hotel

Hotel Chamade
Gent, Oost-Vlaanderen, België bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
42,64
totaal: 111,23 *
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 2 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
Verblijf in een centraal gelegen hotel in Gent

In de residentiële buurt van Gent staat Hotel Chamade. In Gent bevind je je in een van de meest gewaardeerde historische steden van Europa. De historie vormt samen met de Bourgondische levensstijl in Gent een goede combinatie voor een veelzijdig verblijf. De stad ligt aan de samenvloeiing van de Schelde en de Leie. Het is een bekende stad om het buitengewone historische centrum. Gent is ook wel de stad van de drie torens, achtereenvolgens het Belfort, St.-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk. Deze torens zijn absoluut een bezichtiging en een beklimming waard. Voor liefhebbers van musea is er ook veel te bezichtigen. In Gent heerst het bourgondische leven, proef hier lokale specialiteiten als 'waterzooi' en 'kletskoppen'. Maak ook kennis met het Gentse Tripel bier in een van de gezellige biercafés.

Steden dichtbij
2, 3, 4 of 5 dagen
Kinderkorting

Ontdek Gent vanuit centraal gelegen hotel

Hotel Chamade
Gent, Oost-Vlaanderen, België bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • Hotel gelegen op ca. 10 minuten lopen van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst
  • Tramhalte direct voor de deur
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: proef de lokale producten uit Gent
Leuke tips in de omgeving

Genieten van de mooie binnenstad
Gent is één van de mooiste steden van België. Dit komt vooral vanwege de fotogenieke, historische binnenstad. Vergeet je camera dus niet bij een bezoek aan Gent! Niet te missen is het gebied rondom de Korenmarkt. Hier vind je de mooiste gevels en prachtige kerken, zoals de Sint-Baafskerk en de Sint-Niklaaskerk. Ook mooi (en gezellig!) zijn Graslei en Korenlei, twee straten aan de oever van rivier de Leie. Dit is de oude haven van de stad en is tevens één van de meest gefotografeerde plekjes van Gent. Het is geen straf om door de stad te slenteren, te verdwalen en op een van de mooie plekjes terecht te komen!

Tip: bekijk Gent van bovenaf
Wil je Gent van bovenaf bekijken? Er zijn meerdere plekken om dat te doen! Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Gent is het fort Gravensteen. Dit oude bouwwerk is het enige overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen. Ook heb je hiervandaan een mooi uitzicht over de daken van Gent. Een nog mooier uitzicht heb je vanaf de Belforttoren. Deze toren in het centrum van de stad is erkend als UNESCO werelderfgoed. Beklim de trappen voor een wijds uitzicht over de binnenstad. Een echte aanrader!

Proef lokale producten en gerechten uit Gent
Eén van de leukste dingen om te doen in Gent is het proeven van lokale specialiteiten. In de hele stad zijn eetkraampjes, speciaalzaken en fijne restaurants te vinden waar je deze kunt kopen. Vijf lokale specialiteiten die je echt moet proeven:

  • Stoverij; Stoofpotje van rundvlees, uien, brood, mosterd, streekbier, tijm, laurier, peper en zout, dat meestal geserveerd wordt met frietjes. Typisch Gents is de toevoeging van niertjes en lever, maar ben je daar geen fan van, dan kun je het ook zonder krijgen.
  • Gentse neuzen; zachte snoepjes in diverse smaken, maar die met frambozensmaak is de originele variant. Ze heten officieel cuberdons, maar vanwege de vorm worden ze ook wel Gentse neuzen of neuzekes genoemd.
  • Roomer; alcoholische drank (14,9%) uit Gent op basis van vlierbloesem. Zit in een super leuk flesje!
  • Sneeuwballen; een goddelijke lekkernij van vanilleboter, chocolade en poedersuiker.
  • Gentse Waterzooi; een soort soep gemaakt van kip of vis, aardappelen, groenten en room. Meestal geserveerd met brood.
Hotel Chamade
Koningin Elisabethlaan 3,
Gent, België
Kaart
Koningin Elisabethlaan 3, Gent, België
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Dit hotel ligt op een gunstige locatie in een woonwijk in Gent, op 2 minuten wandelen van het treinstation Sint-Pieters en op 15 minuten te voet van het oude centrum. Hotel Chamade biedt fiets- en autoverhuur, een bar en gratis Wi-Fi. Elke kamer van het hotel is voorzien van een telefoon, een minibar en een flatscreen-tv met satellietzenders. Er zijn gratis thee- en koffiefaciliteiten. De badkamer is uitgerust met gratis toiletartikelen. In de ontbijtzaal wordt elke ochtend een ontbijtbuffet geserveerd. Je kunt een drankje nuttigen in de bar van het hotel. De dichtstbijzijnde restaurants en supermarkten bevinden zich in dezelfde straat als het hotel. Direct voor de deur van het hotel bevindt zich een tramhalte, waar je de tram kunt nemen naar het centrum van Gent. De Korenmarkt, het Belfort van Gent en de Sint-Baafskathedraal liggen op 20 minuten wandelafstand. De historische stad Brugge is met de trein in 35 minuten bereikbaar.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
€ 15,00 per dag
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Wi-Fi
  • Minibar

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Stedelijk Museum voor Actuele Kunst

Jan Hoetplein

De vaste collectie van nationale en internationale topwerken wordt gepresenteerd in voortdurende wisselwerking met originele, vaak gedurfde tentoonstellingen.

Sint-Baafskathedraal

Sint-Baafsplein

De Sint-Baafskathedraal is de titelkerk van het bisdom Gent en het Sint-Baafskapittel. Ooit had de kathedraal een beiaard met 39 klokken. Momenteel hangen er nog 7 klokken in de toren.

Het Belfort van Gent

Bezienswaardigheden, Cultuur, Kerken en kathedralen
Sint-Baafsplein

Ervaar het adembenemende uitzicht over de stad tijdens de beklimming van Het Belfort van Gent. Deze imposante toren strekt zich uit tot maar liefst 95 meter hoogte en biedt een panoramisch uitzicht op de omgeving.

Gent

Steden
Gent

Gent is toegankelijk en compact. Een groot deel van de historische binnenstad is autoluw of zelfs autovrij.

De Bootjes Van Gent

Boottochten en watersporten
Korenlei 4A

Verschillende rederijen tonen Gent vanop het water. De klassieke rondvaart vindt dagelijks plaats.

City Card Gent

Tours & activiteiten
Korenlei 4A

Met de City Card Gent heb je toegang tot alle topattracties, monumenten en musea. Je kunt gratis met de bus en tram, een fiets huren en gebruik maken van de hop on hop off watertram.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Kinderkorting

De kinderkortingen zijn reeds in de kamerprijs verwerkt.

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

€ 15,00 per dag

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau