Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Kerstmarkten
dagen

Bezoek de kerstmarkt in Dresden incl. 4*-hotel en ontbijt

Ramada By Wyndham Dresden
Dresden, Saksen, Duitsland bekijk op kaart
Geniet 3 of 4 dagen van de kerstsferen in de historische stad Dresden aan de Elbe incl. ontbijt

Wil jij in 2022 snel de kerstsfeer te pakken krijgen? Waar kun je dan het beste heen gaan? Natuurlijk naar de kerstmarkten! De kerstmarkten zijn charmant en gezellig. Dresden heeft maar liefst negen kerstmarkten. Met romantische marktkramen, kerstmuziek en hun originele Dresdner Stollen, word je helemaal verwend voor een ongeëvenaarde kerstsfeer. Op de Neumarkt krijg je een leuk beeld van de kerstmarkt. Sinds 1434 is dit ook de oudste kerstmarkt van Duitsland. Dit wil je toch niet missen! Ook is er speciaal iets voor de kleintjes georganiseerd, van de negen kerstmarkten zijn er verschillende speciaal ingericht voor kinderen. Ze kunnen bijvoorbeeld in een reuzenrad, carrousel en andere attracties. Ook loopt er een Kerstman rond met wie ze op de foto kunnen. Er is voor ieder wat wils!

Kerstmarkten
dagen

Bezoek de kerstmarkt in Dresden incl. 4*-hotel en ontbijt

Ramada By Wyndham Dresden
Dresden, Saksen, Duitsland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2 of 3 overnachtingen
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Verblijf in een comfortabel 4*-hotel
  • Kinderen t/m 5 jaar verblijven GRATIS!
  • Kinderen tot en met 11 jaar ontvangen 50% korting op het diner
  • Geweldige locatie om te wandelen
  • Gratis gebruik van de fitnessruimte
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: maak een boottocht over de Elbe
  • Omboeken mogelijk tot uiterlijk 10 dagen voor aankomst

Kerstmarkt in Dresden

De kerstmarkt Dresden is maar liefst 15.000 vierkante meter groot: je bent dus wel even zoet met een bezoekje aan deze kerstmarkt. Er is eigenlijk niet één markt zoals op de meeste plaatsen, maar vele verschillende kleinere en grotere marktjes, de ene romantisch de andere rustiek. In Dresden vindt men de kerstbeleving het allerbelangrijkste. Hier vind je bijvoorbeeld theaterpaviljoens voor prachtige shows, ‘levende’ sprookjes, originele handgemaakte voorwerpen en culinaire hapjes.

Velen zullen het niet weten, maar de kerstmarkt Dresden is de oudste van heel Duitsland. Sinds 1434 heeft Dresden, de hoofdstad van Saksen, de Striezelmarkt. Het is hiermee de stad met veruit de oudste kerstmarkt. Deze traditie is in ere gehouden en om die reden is de kerstmarkt Dresden ook nog zo populair bij de Saksen, de Duitsers en eigenlijk over de hele wereld.

Kersttradities vind je in Dresden overal waar je kijkt terug. Wat te denken van het bakken van de grootste en zwaarste kerststol van Duitsland en de wereld. Dit wordt ook wel het ‘Stollenfeest’ genoemd. Dit feest staat in het teken van ‘Dresdner Christstollen’. Uiteindelijk zal de kerststol maar liefst 3000 kilogram zwaar zijn. Vervolgens wordt deze met een reusachtig mes van anderhalve meter aangesneden. Deze traditie is begonnen in 1730, het was een idee van keurvorst August de Sterke. De hedendaagse bakkers werken hier vandaag de dag nog steeds met zijn allen aan. Een prachtige traditie!

In Dresden vind je maar liefst negen kerstmarkten. Allen voegen weer iets toe aan het grote geheel. De Striezelmarkt is natuurlijk wel veruit de populairste, dit komt ook omdat het de oudste kerstmarkt van Duitsland is. Aangezien Duitsland maar liefst 2800 kerstmarkten (en elk jaar komen er meer bij) kent, is dat natuurlijk een bijzondere eer. Om die reden wil elke Duitser ook eenmaal in zijn leven de Striezelmarkt hebben bezocht. Het is immers een eeuwenoude traditie die je een keer moet hebben meegemaakt. Dat wil echter niet zeggen dat er niets valt te doen op de andere acht kerstmarkten.

De kerstmarkt in Dresden is geopend van 23 november 2022 t/m 2 januari 2023

Openingstijden:
Zondag tot donderdag: 10.00 tot 21.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 10.00 tot 22.00 uur
24 december: 10.00 - 14.00 uur

Omboekgarantie
100% Omboekgarantie
Je kunt jouw boeking tot uiterlijk 10 dagen voor aankomst kosteloos omboeken naar een andere datum of reis op onze website.
Klik hier hoe je dit doet.
Ramada By Wyndham Dresden
Wilhelm-Franke-Straße 90,
Dresden, Duitsland
Kaart
Wilhelm-Franke-Straße 90, Dresden, Duitsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Het 4*-Ramada By Wyndham Dresden hotel ligt op de Leubnitzer Höhe heuvel, in de rustige wijk Leubnitz-Neuostra van Dresden. Het hotel verwelkomt jou met een fitnesscentrum, een hot tub en eigen restaurant waar traditionele Saksische en internationale gerechten geserveerd worden. De hotelkamers van Ramada By Wyndham Dresden zijn voorzien van een satelliet-tv, een bureau en gratis Wi-Fi. De bedden zijn zeer comfortabel en ideaal voor een geweldige nachtrust.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
€12,00 per voertuig per dag. Parkeergarage €15,00 per voertuig per dag
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Ja
Huisdieren toeslag/voorwaarden
€15,00 per huisdier per dag
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Telefoon
  • Kluisje
  • Televisie
  • Zitje

Hotelfaciliteiten

Restaurant
Ja
Lift
Ja
Rolstoeltoegankelijkheid
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Altmarkt Dresden

Bezienswaardigheden, Eten en drinken, Cultuur

Dit is het bekendste plein van Dresden. U vindt hier vooral gezellige cafeetjes, terrasjes en winkeltjes. Daarnaast staat hier de 92 meter hoge Kreuzkirche.

Frauenkirche Dresden

Bezienswaardigheden, Cultuur
Neumarkt

De frauenkirche is een zeer fraai barokke kerk wat men met oog voor detail heeft afgewerkt. Het gebouw is identiek aan zijn voorganger uit de 18e eeuw.

Residenzschloss Dresden

Bezienswaardigheden, Cultuur
Taschenberg 2

Dit Koninklijke paleis van de stad staat in het historische deel. Het is het oudste gebouw van Dresden.

Zwinger Paleis

Bezienswaardigheden, Cultuur

Dit voormalige paleis, wat ooit onderdeel was van het Dresden Fort, is tegenwoordig in gebruik genomen als museum.

Semperoper

Bezienswaardigheden, Theater & concerten
Theaterplatz 2

De officiële benaming voor deze vorstelijke opera is ‘Sächsische Staatsoper’. Nadat de oorspronkelijke opera in het jaar 1869 door een fikse brand werd verwoest gevolgd door de bombardementen in 1945, heeft men tussen 1952 en 1956 getracht dit te herstellen.

Freiberg

Steden
Freiberg

Freiberg is de belangrijkste mijnstad van Saksen. Bezoek het gezellige marktplein met zijn knusse restaurantjes.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Huisdieren toeslag/voorwaarden

€15,00 per huisdier per dag

Belangrijke informatie

Let op: De Blu Motion Spa en de fitnessruimte zijn gesloten van 03-01-2022 t/m 16-01-2022.

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

€12,00 per voertuig per dag. Parkeergarage €15,00 per voertuig per dag

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à 6% per accommodatie per verblijf. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau