Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor

De adembenemende Elzas.. Wie gun jij een stedentrip naar dit prachtige gebied?


Wie geef jij een stedentrip naar de Franse wijnstreek Elzas? Hier vind je vele eeuwenoude wijnhuizen en sprookjesachtige plekjes: van Kayserberg - het mooiste dorp in de regio - tot Colmar, waar platbodemboten door een ‘Belle en het Beest’-decor varen. Ook wandel je langs historische huizen en fonteinen, en proef je traditionele bredeles bij Maison Alsacienne de Biscuiterie. Wie zie jij dit prachtige gebied al verkennen?

Wat is er te doen in de Elzas?

Dit geef jij met de Weekendjeweg.nl Cadeau Card!

TIP #1 - Theetijd


Colmar barst van de mooie theehuizen. Bij Jadis et Gourmande ga je terug in de tijd met een dampende kop verse thee en een flink stuk taart voor je neus. The essence of Tea is een oase van rust. Hier lijkt het levendige centrum mijlenver.

TIP #2 Écomusée D'alsace


Bij het grootste openluchtmuseum van Frankrijk ervaar je hoe de bevolking vroeger op het platteland leefde. Écomusée d'Alsace bstaat uit meer dan 70 authentieke boerderijen. Bovendien zijn er kookworkshops en leer je over oude ambachten. Koop je kaartje online.

TIP #3 Kasteel van Haut-Koenigsbourg


De ultieme beloning na een goede hellingproef. Het kasteel van Haut-Koenigsbourg ligt op 750 meter hoogte en trakteert je op een prachtig uitzicht over de hele Elzas. Voor 9 euro kun je er binnenkijken, kinderen mogen tegen gereduceerd tarief mee.

TIP #4 Kayserberg


Een omweg langs Kayserberg is echt de moeite waard! Dit dorpje is een van de oudste en mooiste van de regio. Waag de klim naar boven en bezoek Château de Kaysersberg, een eeuwenoud kasteel. Of haal wat lekkers bij L'Enfarine. Deze bakkerij heeft een beperkt assortiment, maar wat ze aanbieden is subliem.

TIP #5 Wijnhuis Dopff


In het sprookjesachtige dorp Riquewehr staat het roze wijnhuis Dopff. Dit huis is onderdeel van de 170 km lange wijnroute die dwars door de Elzas slingert. Proef hier vooral de Cuvée Julien. Dit is de populairste wijn van het wijnhuis. Hou vooral ook wat ruimte over in je kofferbak om een doos van deze verfijnde bubbel mee te nemen!

TIP #6 Statig Straatburg


In de hoofstad van de Elzas vind je de geboorteplaats van veel ingrijpende besluiten: het Europees Parlement. Niet in Brussel, maar híer worden de belangrijkste debatten gevoerd. Binnenkijken in dit enorme gebouw is kosteloos.

Deze deals boek je met een Cadeau Card!


Voor welke gelegenheid geef jij een weekendje naar de Weerribben-Wieden?

Verjaardag

Huwelijk

Jubileum

Gewoon zomaar

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau