Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Steden dichtbij
dagen

Ontdek het prachtige Dresden incl. 4*-hotel en ontbijt

Ramada By Wyndham Dresden
Dresden, Saksen, Duitsland bekijk op kaart
Verblijf 3, 4 of 5 dagen in de historische stad Dresden aan de Elbe incl. ontbijt

“Florence aan de Elbe”, zo wordt Dresden ook wel genoemd. Deze verrassende stad heeft een oude binnenstad, veel groen en een rijke historie. Dresden was een Oost-Duitse stad in de tijd van DDR, vandaag de dag is de stad levendig en bloeit het op als een ideale bestemming voor een stedentrip. De rivier de Elbe stroomt dwars door de stad en verdeeld Dresden in twee gedeelten: de Altstadt (ten zuiden) en de Neustadt (ten noorden). De Altstadt bevat de oudste en bekendste bezienswaardigheden van de stad. Zoals paleis de Zwinger, de Frauenkirche en Brühlsche Terrasse. De Neustadt stamt uit het Barok tijdperk. Heel “nieuw” is dit gedeelte van de stad dus niet meer, maar het draagt nog altijd deze naam. In Neustadt zijn vele musea te vinden, daarnaast heeft dit gedeelte van de stad hippe barretjes en koffietenten, streetart en heerlijke restaurants.

Steden dichtbij
dagen

Ontdek het prachtige Dresden incl. 4*-hotel en ontbijt

Ramada By Wyndham Dresden
Dresden, Saksen, Duitsland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3 of 4 overnachtingen
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Verblijf in een 4*-hotel
  • Gratis gebruik van de fitnessruimte
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: maak een boottocht over de Elbe
  • Omboeken mogelijk tot uiterlijk 10 dagen voor aankomst

Leuke tips in de omgeving

Beklim de Frauenkirche voor het perfecte panorama
De Frauenkirche werd in 1945 zwaar beschadigd door bombardementen. De enorme koepel zakte in elkaar en er bleef bijna niets meer over deze bezienswaardigheid. Daarna bleef de plek decennialang een ruïne, midden in de stad. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar de kerk werd pas in 2005 weer in (nagenoeg) originele staat heropend. De inwoners van Dresden hebben de ruïnes tijdens de tijd van de DDR al die jaren beschermd door er een herdenkingsplek voor de vrede van te maken. De Frauenkirche is een van de meest iconische gebouwen in Altstadt, de historische stadskern van Dresden. De nieuwe koepel van de Frauenkirche kan nu zelfs beklommen worden, wat de allerbeste panoramaplaatjes van Dresden oplevert.

Bewonder de Fürstenzug, een levensgrote porseleinen parade van vorsten
De Fürstenzug is een levensgroot porseleinen kunstwerk in het oude centrum van Dresden en een van de bezienswaardigheden die je echt niet kan missen. De 102 meter lange buitenmuur van het koninklijk paleis is een indrukwekkend gezicht, maar heeft een merkwaardige geschiedenis. De Fürstenzug, oftewel de Parade van Vorsten, werd aan het einde van de 19e eeuw bedekt met 25000 porseleinen tegeltjes. De tegels beelden een parade van alle voormalige Saksische vorsten af, waaronder de geroemde August de Sterke.

Volgens officiële bronnen gebeurde dit ten ere van het 800-jarig regeringsjubileum van de Wettin dynastie. De echte reden is iets minder charmant: de Dresdenaren klaagden dat ze de muur ontzettend lelijk vonden. De muur was tijdens de Renaissance beschilderd, maar na jaren van verwaarlozing kon het pleisterwerk het daglicht niet meer verdragen. Tegenwoordig is de muur gelukkig weer een van de mooiste plekken in de stad.

Fietsen of wandelen in de groene Elbe Vallei
De mooiste groene plek om een wandeling of fietstocht te maken is de Dresden Elbe Vallei. De Elbe rivier loopt midden door het centrum en de groene weides langs de oever zijn aan beide zijden behouden. Dit maakt het stadslandschap van Dresden vrij uniek: de bebouwde kom wordt in feite onderbroken door een groot natuurgebied. Langs de oever liggen meerdere kastelen en als je wat extra tijd hebt kun je een paar uur met die fiets op pad.

Omboekgarantie
100% Omboekgarantie
Je kunt jouw boeking tot uiterlijk 10 dagen voor aankomst kosteloos omboeken naar een andere datum of reis op onze website.
Klik hier hoe je dit doet.
Ramada By Wyndham Dresden
Wilhelm-Franke-Straße 90,
Dresden, Duitsland
Kaart
Wilhelm-Franke-Straße 90, Dresden, Duitsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Het 4*-Ramada By Wyndham Dresden hotel ligt op de Leubnitzer Höhe heuvel, in de rustige wijk Leubnitz-Neuostra van Dresden. Het hotel verwelkomt jou met een fitnesscentrum, een hot tub en eigen restaurant waar traditionele Saksische en internationale gerechten geserveerd worden. De hotelkamers van Ramada By Wyndham Dresden zijn voorzien van een satelliet-tv, een bureau en gratis Wi-Fi. De bedden zijn zeer comfortabel en ideaal voor een geweldige nachtrust.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
€12,00 per voertuig per dag. Parkeergarage €15,00 per voertuig per dag
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Ja
Huisdieren toeslag/voorwaarden
€15,00 per huisdier per dag
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Telefoon
  • Kluisje
  • Televisie
  • Zitje

Hotelfaciliteiten

Restaurant
Ja
Lift
Ja
Rolstoeltoegankelijkheid
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Altmarkt Dresden

Bezienswaardigheden, Eten en drinken, Cultuur

Dit is het bekendste plein van Dresden. U vindt hier vooral gezellige cafeetjes, terrasjes en winkeltjes. Daarnaast staat hier de 92 meter hoge Kreuzkirche.

Frauenkirche Dresden

Bezienswaardigheden, Cultuur
Neumarkt

De frauenkirche is een zeer fraai barokke kerk wat men met oog voor detail heeft afgewerkt. Het gebouw is identiek aan zijn voorganger uit de 18e eeuw.

Residenzschloss Dresden

Bezienswaardigheden, Cultuur
Taschenberg 2

Dit Koninklijke paleis van de stad staat in het historische deel. Het is het oudste gebouw van Dresden.

Zwinger Paleis

Bezienswaardigheden, Cultuur

Dit voormalige paleis, wat ooit onderdeel was van het Dresden Fort, is tegenwoordig in gebruik genomen als museum.

Semperoper

Bezienswaardigheden, Theater & concerten
Theaterplatz 2

De officiële benaming voor deze vorstelijke opera is ‘Sächsische Staatsoper’. Nadat de oorspronkelijke opera in het jaar 1869 door een fikse brand werd verwoest gevolgd door de bombardementen in 1945, heeft men tussen 1952 en 1956 getracht dit te herstellen.

Freiberg

Steden
Freiberg

Freiberg is de belangrijkste mijnstad van Saksen. Bezoek het gezellige marktplein met zijn knusse restaurantjes.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Huisdieren toeslag/voorwaarden

€15,00 per huisdier per dag

Belangrijke informatie

Let op:

  • Maximaal 1 kind t/m 5 jaar verblijft gratis in het bed van de ouders (of t/m 3 jaar in een kinderbedje, indien beschikbaar).
  • Indien op 31 december in het hotel verblijft is er een verplichte toeslag voor het oudejaarsdiner van toepassing à € 79,00 per persoon. Dit dient ter plaatse te worden voldaan.
Parkeren

Ja

Parkeerkosten

€12,00 per voertuig per dag. Parkeergarage €15,00 per voertuig per dag

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à 6% per accommodatie per verblijf. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau