Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Op reis in Slowakije? Dit is één van de interessantste bestemmingen!

Het culturele erfgoed is op zijn zachtst gezegd omvangrijk, er zijn maar liefst 70 musea te vinden ofwel genoeg keuze tijdens een vakantie in Slowakijke. Bekijk de hooggebergtes, uitgestrekte bossen, vele meren, watervallen en lange rivieren. Lees verder

De Donau, de op een na grootste rivier van Europa, kronkelt door het hele land. Ontdek dit prachtige land tijdens een rondreis door Slowakije!

Ontdek de mooiste steden van Slowakije

Wanneer je op reis naar Slowakije gaat moet je zeker ook een aantal steden bezoeken. Allereerst natuurlijk de hoofdstad, Bratislava. Deze ligt aan de voet van de Kleine Karpaten en op maar 60 kilometer afstand van Wenen. De tweede stad is Kosice, die aan de rand van het Ertsgebergte licht. Dit is weer dicht bij de grens met Hongarije. Deze stad is het centrum van de politiek, de economie, de cultuur en de wetenschap.

De prachtige natuur die je ervaart op vakantie in Slowakije

Wanneer je op vakantie gaat naar Slowakije zal je je verbazen over de veelzijdige natuur. Het landschap wordt omsloten door de Karpaten. In het westen van het land vind je de Kleine Karpaten en de Witte Karpaten. Dit zijn wat lagere gebergtes, waar veel wijnbouw plaatsvind. De Hoge Tatra is het hoogste gebergte, in het noorden van het land. De steile wanden en spitse toppen zijn kenmerkend voor dit land. Het mooiste gebied vind je echter in het midden van het land. Hier ligt de lage Tatra. Dit gebied wordt gekenmerkt door prachtige natuur, een rijke flora en fauna en prachtige berghellingen. Dit is echt een lust voor het oog voor elke natuurliefhebber.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau