Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Maak je op voor een bijzondere vakantie in Litouwen!

Het grootste land van de drie Baltische staten ligt in Oost-Europa. Je kan het indrukwekkende kasteel Trakai bezoeken, of het historische centrum van de hoofdstad Vilnius. Lees verder

Daarnaast raden we aan om tijdens een reis naar Litouwen het nationale park Koerse Schoorwal te bezoeken. Wanneer je houdt van cultuur en natuur dan is naar Litouwen op vakantie gaan een uitstekende keuze!

Ontdek de natuur en cultuur van Litouwen

Mensen in Litouwen staan om twee dingen bekend; hun trots en hun gastvrijheid. Tijdens een vakantie in Litouwen ga je hier zeker achter komen. Litouwen is geen groot land, maar er is wel veel te zien. En het feit dat het niet zo groot heeft bovendien als voordeel dat je met één naar Litouwen op vakantie gaan al heel veel kunt zien. We noemden Koerse Schoorwal al even. Dit is een nationaal park van maar liefst 98 kilometer lang, met prachtige natuur. Vanuit hier kun je dan ook het mooie en sfeervolle dorpje Juodkrante bezoeken, om de dag vervolgens te eindigen in Palanga aan de kust. Verder moet je ook zeker de mooie middeleeuwse kastelen van Litouwen gezien hebben. De mooiste is Trakai, op een eiland in het Galve Meer. Dit kasteel is gebouwd in de 14e eeuw.

De hoofdstad Vilnius mag ook niet ontbreken tijdens je reis naar Litouwen

Litouwen is helemaal niet zo ver, vanaf Nederland is het drie uur vliegen naar de hoofdstad Vilnius. Deze stad is het bezoeken ook zeker waard. Het historische centrum van deze stad heeft veel te bieden, waaronder het kathedraalplein Katedros Aikste. Hier staat ook een groot paleis uit de 15e eeuw. Wanneer je een souvenir zoekt moet je naar de Piliesstraat, waar je het nationale product barnsteenwerken kunt kopen. Bovendien kun je in deze straat heerlijk een hapje eten en wat drinken. Drink dan ook een heerlijk glas Krupiknas, een typische Litouwse likeur. Een verrassende vakantie die je nooit meer gaat vergeten.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau