Kerstmarkten Nederland

De oorsprong van de kerstmarkt  ligt in Duitsland. Tegenwoordig vind je in veel meer landen deze heerlijke traditie van kerstmarkten. Ook in ons eigen land. Wist je dat er in Nederland maar liefst 100 kerstmarkten en evenementen zijn? Weekendjeweg.nl neemt je mee! Blijf lekker slapen, combineer je bezoek aan een kerstmarkt met een overnachting in een hotel.

Als je naar een kerstmarkt gaat, stap je even helemaal een andere wereld in. Je geniet er van feestelijk verlichte kerstkraampjes, de geur van kaneel en glühwein, sfeervolle kerstmuziek en allerlei kerstartikelen. Iedere kerstmarkt heeft zijn eigen sfeer, daarom is het ook zo leuk om ieder jaar een andere markt te bezoeken.

We hebben voor jou ter inspiratie een aantal bijzondere kerstmarkten en -activiteiten in Nederland op een rij gezet: Gouda bij kaarslicht, de kerstmarkten in de grotten van Valkenburg, de ijsbaan bij het Rijksmuseum in Amsterdam en de kerstbomenmarkt in Groningen.

In tal van andere steden in Nederland worden ook kerstmarkten georganiseerd die je bezoek waard zijn: Eindhoven, Leiden, Utrecht, Haarlem, Amersfoort, Rotterdam, Valkenburg, Groningen en nog meer steden. Ook hier hebben we aantrekkelijke hotelaanbiedingen voor je. Aanrader is het IJsbeeldenfestival in Zwolle.

Cadeautip

Geef een Weekendjeweg.nl Cadeau Card, als kerstcadeau. Zo verwen je je partner of familie met keuze uit 2000 hotels en bungalowparken. Onze Cadeau Card is al verkrijgbaar vanaf € 15,-.

We wensen je alvast een schitterende feestmaand!