Kerstmarkten in Maastricht

Beleef Maastricht in december en bezoek er de kerstmarkt. De kerstmarkt van Maastricht is ieder jaar weer een groot feest voor iedereen die van Kerstmis houdt. Je kent vast en zeker het Vrijthof wel, dit sfeervolle plein wordt weer omgetoverd in ‘Magisch Maastricht Vrijthof’. Een spektakel dat je echt niet mag missen! Je kunt er heerlijk snuffelen in een van de houten chalets waar allerlei kerstspullen te koop zijn. Dit jaar zijn de chalets nóg meer in kerstsfeer doordat ze een rood dak met guirlandes hebben. Er is voor jong en oud van alles te beleven. Zo kunnen je kinderen zich prima vermaken op de overdekte schaatsbaan van 900m2, de baan was nog nooit zo groot! Of ze leven zich uit op de reuzenglijbaan. En durven de kids niet alleen in het grote reuzenrad dan ga je toch gezellig met ze mee? Je kunt dan meteen genieten van het mooie uitzicht. In het paviljoen kun je terecht voor een winters hapje en drankje.


Dickens Village
Stap terug in de tijd en proef de sfeer van weleer in het magische dorp van Charles Dickens. Je vindt hier oude ambachten als een bakker, kaarsenmaker en nog veel meer.


Tip
Maastricht is 11 maanden per jaar een prachtige stad. Dat het nog mooier en sfeervoller kan, wordt in de feestmaand bewezen. Loop ’s avonds mee in de Magische Lichtjesroute. Deze route brengt je langs Maastrichtse hoogtepunten als de Markt, de Maasboulevard en Mosae Forum, het nieuwe winkelgebied van Maastricht. Als stadsverlichting zie je grote kroonluchters, een enorme verlichte kerstboom en mistletoes.

Overnachten

 Heb je ’s avonds de Lichtjesroute gelopen of wil je gewoon een paar dagen in Maastricht blijven? Maak van je bezoek aan de Maastrichtse kerstmarkt een echt weekendje weg en boek een van de fijne hotels in Maastricht. Dat geldt overigens ook voor door-de-weekse dagen!

Hotelovernachting & treintickets Maastricht
Heb je geen zin om zelf met de auto naar Maastricht te rijden, dan boek je het treinarrangement van Weekendjeweg.nl. Dit arrangement is inclusief 1 of 2 hotelovernachtingen met ontbijt én retour treintickets naar Maastricht. Natuurlijk allemaal voor 2 personen en het maakt niet uit op welk station in Nederland je opstapt.

Openingstijden

Kerstmarkt:
2-12 t/m 1-1-2017
zo - do : 10.00 - 24.00 uur
vr - za :  10.00 - 01.00 uur 

Uitzonderingen:  
Op 25-12  en 1-1 geopend vanaf 12.00 uur

Schaatsbaan en attracties:
Dagelijks van 10.00 - 23.00

Dickens Village:
Dagelijks van 10.00 - 22.00 uur


Uitzonderingen:
2-12   open vanaf 12.00 uur
24-12 alles open tot 19.00 uur
25-12 alles open vanaf 12.00 uur
31-12 open tot 02:30 uur
1-1    open van 12.00 tot 21.00 uur


Openingstijden o.v.v. wijzigingen en weersomstandigheden