Hotels bij de kerstmarkt

De kerstmarkt Düsseldorf staat in de top drie van meest bezochte kerstmarkten. Niet zo vreemd als je bedenkt dat Düsseldorf net over de grens ligt en dat het oude centrum in een complete kerstmarkt omgetoverd wordt. Natuurlijk zijn er nog meer populaire kerstmarkten in Duitsland maar Düsseldorf heeft iets wat de andere Duitse kerstmarkten niet hebben: veel gezellige cafés en restaurantjes. Zie je jezelf hier al heerlijk uitrusten na een dagje slenteren langs allemaal kleurrijke en heerlijk ruikende stalletjes? Omdat je aan een dag kerstmarkt in Düsseldorf niet genoeg hebt, raden we je aan om er een nacht te blijven slapen. Wij hebben verschillende hotels in Düsseldorf en omgeving die je voor een mooie prijs bij ons kunt boeken.


Zes verschillende Düsseldorfse pleinen worden ook dit jaar weer tot kerstmarkt omgetoverd. Alle pleinen zijn met elkaar verbonden. Je volgt gewoon de kerstverlichting en loopt zo door naar de volgende kerstmarkt. Iedere markt heeft zijn eigen uitstraling en stijl, je hebt er altijd keus uit van alles dat met kerst te maken heeft. Vergeet niet om een typisch Duitse vleesspies te proberen, je komt ze overal tegen. Of geniet van een warme chocolademelk met slagroom, glühwein kan natuurlijk ook. Dat is pas het echte Duitse kerstmarkt-gevoel!

Ook voor kinderen

Neem je kinderen ook gerust mee naar de kerstmarkt van Düsseldorf. Ze kunnen er zich heerlijk uitleven op de 450 m2 grote schaatsbaan op het Gustaf Grundgens Platz (schaatsen kan je daar huren). Op de Schadowplatz is zelfs een overdekt poppentheater voor de kleine kids of laat ze lekker zwieren in een van de draaimolens.  

Vergeet ook vooral niet dat Düsseldorf een uitstekende shopstad is. Je komt ogen tekort bij de in kerstsfeer aangeklede winkels en etalages. Bekende winkelstraten zijn de Königsalle, de Flinger Strasse en de Schadowstrasse.

Openingstijden

Dit jaar kan je in de periode van 17 november tot 23 december naar de kerstmarkt in Düsseldorf.
Zondag t/m donderdag   11.00 – 20.00 uur
Vrijdag & zaterdag         11.00 – 21.00 uur

Uitzonderingen:
20-11 gesloten ivm Dodenherdenking