Maastricht of 'Mestreech'

Weekendjeweg.nl neemt je mee! Naar het mooie Maastricht aan de Maas. Profiteer nú van aantrekkelijke deals bij onze selectie van hotels.

In het mooie historische centrum met monumentale gebouwen vind je naast oneindig veel boetieks en designwinkels ook moderne winkelcentra, fraaie pleinen en bezienswaardigheden. Je proeft de ontspannen, bijna magische sfeer tijdens het slenteren door de schilderachtige straten of op een terras aan de oevers van de Maas.

Bourgondisch Maastricht

Natuurlijk is 'Mestreech' hét adres voor bourgondiërs. De keuze uit verleidelijke restaurants en eetgelegenheden is werkelijk eindeloos. Op de sfeervolle pleinen, zoals het Vrijthof en het Onze-Lieve-Vrouweplein, vind je terrassen vol gezelligheid.

Wijken waar je goed kunt eten zijn Wyck, het Jekerkwartier met diverse restaurants en ’t Bassin voor goede terrassen aan het water. Een heerlijk vooruitzicht!

Maastricht voelt als een beetje buitenland in eigen land met het glooiende landschap eromheen. Geniet er van de Limburgse gastvrijheid en boek nú een hotel.

Op z'n Mestreechs

Voor de liefhebbers - een paar gezegden op z’n Mestreechs. Misschien kun je ze gebruiken tijdens je weekendje weg:

•    geniet, maar wel binnen de perken: ammezeer uuch, mer neet boete de sjraom

•    ik heb erg honger: iech stik vaan d’n appetiet

•    ik hou van jou: iech haw vaan diech

•    jurk, jurkje - rok, rokje: kleid, kleidsje - rok, rökske

•    kussen, een kus, een kusje: puune, 'n poen, e puuneke

•    luieren: graas verve