Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voorCadeaukaarten en de werkkostenregeling (WKR)


In Nederland is de werkkostenregeling, oftewel de WKR, een fiscale regeling die bedrijven in staat stelt om hun werknemers te belonen met extraatjes en voordelen.De WKR maakt het ook mogelijk om zaken te vergoeden waar een werknemer privé voordeel van kan hebben. Denk aan sportabonnementen, tablets, kerstpakketten, maar ook cadeaukaarten. In dit artikel zullen wij de voordelen van de WKR-regeling in combinatie met in het speciaal de Weekendjeweg.nl Cadeau Card nader bekijken en toelichten.

De WKR-regeling in een notendop
De werkkostenregeling (WKR) is een belastingregeling die sinds 2015 van kracht is. Het biedt werkgevers de mogelijkheid om werknemers onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan te bieden tot een bepaald bedrag, het zogenaamde forfaitaire percentage. In 2022 bedroeg dit percentage 1,7% over de eerste €400.000 van de fiscale loonsom. Dit percentage is in 2023 tijdelijk verhoogd, waardoor de vrije ruimte van de WKR is verruimd naar 3% tot een loonsom van €400.000. In 2024 zal de vrije ruimte 1,92% bedragen.

(Reken-)voorbeeld: Met bovenstaande cijfers betekent dit dat de vrije ruimte in 2023 tijdelijk stijgt van €6.800 naar €12.000 bij een loonsom van exact € 400.000. Vanaf 2024 bedraagt de vrije ruimte €7.680. Dit zorgt ervoor dat werkgevers in 2023 meer onbelaste vergoedingen kunnen geven aan werknemers. Bij acht werknemers die samen €400.000 verdienen is in 2023 een extra onbelaste vergoeding van €650 per werknemer mogelijk .

WKR en cadeaukaarten
Er zijn diverse manieren waarop werknemers beloond kunnen worden en waarbij de werkgever van de WKR gebruik kan maken. Vaak wordt in eerste instantie gedacht aan bedrijfsuitjes, scholingskosten of bijvoorbeeld thuiswerkkosten, maar ook cadeaukaarten behoren tot de beloningen die een werkgever kan schenken binnen de WKR regeling. Extra voordeel is dat cadeaukaarten zijn vrijgesteld van BTW.

Voorheen was de cadeaukaart met name populair als eindejaarsgeschenk, maar de afgelopen jaren zie je dat de cadeaukaart een opmars heeft gemaakt en veel organisaties voor veel meer cadeaumomenten de keuze voor een cadeaukaart maken. Wat is er nou leuker om iemand met bijvoorbeeld een Weekendjeweg.nl Cadeau Card te feliciteren met zijn of haar verjaardag of jubileum of te gebruiken als bonus prestatie of promotie.

Een andere belangrijke reden om cadeaukaarten te geven vanuit werkgevers is om de motivatie van werknemers te verhogen. Werknemers voelen zich gewaardeerd, wat kan leiden tot een positieve sfeer op de werkvloer, wat op zijn beurt weer kan bijdragen aan een hogere werktevredenheid, productiviteit en een lager personeelsverloop.

De voordelen:
De combinatie van de WKR en een cadeaukaart biedt zowel de werknemer als de werkgever verschillende voordelen. In het voorbeeld van de Weekendjeweg.nl Cadeau Card kunnen wij het volgende stellen:

1. Waardering en motivatie: Werknemers voelen zich gewaardeerd wanneer ze beloond worden met de Weekendjeweg.nl Cadeau Card. Dit kan de motivatie en betrokkenheid verhogen, wat positieve gevolgen heeft voor de productiviteit en het werkklimaat.

2. Belastingvoordeel: Werkgevers kunnen gebruikmaken van de belastingvoordelen die de WKR biedt. Dit betekent dat de organisatie onbelaste vergoedingen en verstrekkingen kan aanbieden, wat resulteert in lagere kosten voor het bedrijf.

3. Keuzevrijheid voor werknemers: Met de Weekendjeweg.nl Cadeau Card geef je werknemer een cadeau met enorme keuzevrijheid. Ze kunnen kiezen uit een breed scala aan bestemmingen en accommodaties, waardoor de cadeaukaart perfect aansluit bij individuele wensen.

4. Verzuimreductie: Het geven van of het regelmatig aanbieden van een Weekendjeweg.nl Cadeau Card kan helpen bij het verminderen van verzuim en stress op de werkvloer. Het laat zien dat de organisatie waarde hecht aan het welzijn van de werknemers.

Conclusie
De combinatie van de WKR en de Weekendjeweg.nl Cadeau Card is een win-winsituatie voor zowel werkgevers als werknemers. Werknemers worden beloond met een een leuk cadeau of gewaardeerd extraatje, terwijl werkgevers kunnen profiteren van belastingvoordelen en tegelijkertijd de betrokkenheid en motivatie van hun personeel kunnen verhogen. Het is een mooi voorbeeld van hoe de WKR kan worden ingezet om de werkomgeving aangenamer en productiever te maken.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau