Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Feestdagen
dagen

Vier de feestdagen op de Duitse Rijn tijdens een 8-daagse riviercruise o.b.v. volpension of all-inclusive

MS Crucevita - afvaart Düsseldorf
Düsseldorf, Nordrhein-Westfalen, Duitsland bekijk op kaart
Geniet van een 8-daagse riviercruise en bezoek onder andere Koblenz, Mannheim, Straatsburg en Keulen tijdens de feestdagen o.b.v. volpension of all-inclusive

De geur van warme Glühwein en gepofte kastanjes komt je tegemoet tijdens deze heerlijke riviercruise! Je viert dit jaar de feestdagen aan boord van de MS Crucevita. Aan jou d ekeuze of dit de kerstdagen of de dagen rondom oud & nieuw zijn. Terwijl de verschillende landschappen aan je voorbij glijden geniet je in de bibliotheek bij de openhaard van een lekker drankje of haal je buiten een frisse neus op het bovendek. Je verblijft op basis van volpension of all-inclusive dus je hoeft je geen zorgen over het eten te maken. Tijdens de riviercruise stop je in maar liefst 9 steden! Allemaal zijn ze verschillend en hebben een eigen karakter en bezienswaardigheden. Vergeet de verlanglijstjes niet, want je reist in de kerstperiode en zult dus vele leuke kerstmarkten met originele cadeautjes tegenkomen!

Feestdagen
dagen

Vier de feestdagen op de Duitse Rijn tijdens een 8-daagse riviercruise o.b.v. volpension of all-inclusive

MS Crucevita - afvaart Düsseldorf
Düsseldorf, Nordrhein-Westfalen, Duitsland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Thee of koffie bij het ontbijt
  • Dagelijks lunch
  • High-tea in de middag: thee, koffie en gebak of snack
  • Dagelijks diner
  • 24-uurs koffiestation
  • Dagelijks kraanwater in de hut en tijdens de maaltijden
  • Ook te boeken o.b.v. all-inclusive: inclusief onbeperkt diverse drankjes, o.a. fris/wijn/bier/sap/koffie/thee (09.30 – 24.00 uur)
  • Dagelijks entertainment en live muziek aan boord
  • Bagageservice aan boord
  • Inclusief havengelden
  • Welkomst- en afscheidscocktails van de kapitein (1 drankje per persoon)
  • Welkomst- en afscheidsdiner met speciaal menu
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Je reis van dag tot dag

Dag 1: Vertrek uit Düsseldorf
Vanaf 16:00 uur kun je inchecken op de MS Crucevita waarna het schip om 23:59 uur zal vertrekken.

Düsseldorf staat bekend om de vele gezellige winkels en dan vooral die op de indrukwekkende Köningsallee. Deze laan is een van de meest luxueuze van heel Europa en is zéker in de kerstperiode een bezienswaardigheid op zich! In de Altstadt vind je in gezellige smalle straatjes ruim 260 bars en restaurants. De kerstmarkt van Dusseldorf is verspreid over zeven verschillende pleinen. Er staan allerlei kraampjes met leuke kerstspulletjes, heerlijke glühwein en lekkere hapjes. De reusachtige kastanjebomen zijn tijdens de kerstmarkt met prachtige lichtjes versierd. De schitterende kerstverlichting leidt je naar de volgende kerstmarkt. Elk plein heeft een geheel eigen karakter. Zo zijn de kraampjes op de Marktplatz in dezelfde historische stijl neergezet als de panden in de omgeving. Op het Marktplatz staat ook het reuzenrad. Erg mooi om daar in te gaan als het donker is. Dan zie je alle lampjes in de stad van bovenaf! Het ruiterstandbeeld van Jan Wellen laat zijn kritische blik over de feestvreugde gaan. Een ander hoogtepunt is de ijsbaan op de “Kerstmarkt aan de Köbogen” (Jan Wellem platz). Je kunt daar heel leuk schaatsen met muziek en daarna heerlijk chocomel of glühwein drinken. De kerstmarkt op de Heinrich-Heine Platz is geheel in jugendstil stijl. Zo is elke kerstmarkt weer heel anders. Zes verschillende stijlen in één stad in combinatie met de gezellige kroegjes en restaurantjes in de omgeving, is dat wat de kerstmarkt in Düsseldorf zo bijzonder maakt! Aan boord geniet je van een lekkere welkomstcocktail en kun je het schip vast een beetje gaan verkennen.

Dag 2: Koblenz
Om 14:00 uur komt het schip aan in Koblenz en vertrekt weer om 20:00 uur.

Rond lunchtijd kom je aan in een van de mooiste en oudste steden van Duitsland: Koblenz. De stad ligt in de wereldberoemde "German Corner". Het spectaculaire landschap van vier centrale massieven, wijngaarden en bossen omringt deze stad, waarvan het meer dan tweeduizend jaar bestaan wordt weerspiegeld in het architecturale erfgoed in de vorm van prachtige kerken en paleizen, oude aristocratische landhuizen en de prachtige herenhuizen van de adel. In de historische binnenstad zijn op diverse pleinen en straten kerstkraampjes te vinden. Op het centrale plein kun je zelfs nog even de schaatsen onder binden.

Dag 3: Mannheim
Om 12:00 uur kom je aan in Mannheim en vertrekt weer om 19:00 uur.

s' Middags kom je aan in Mannheim. Hier bouwde Karl Drais in 1817 de eerste fiets in de universiteitsstad tussen de Rijn en de Neckar. In 1886 begon de eerste Carl Benz-auto in de straten te circuleren. Monumenten zoals het op een na grootste barokke paleis van Europa en de Watertoren, midden in een van de mooiste Jugendstil-ensembles op het continent, wachten op je om ze te ontdekken.

Dag 4: Straatsburg (Frankrijk)
Om 9:00 uur kom je aan in Straatsburg waarna je om 23:59 uur weer vertrekt.

In de ochtend kom je aan in de hoofdstad van de Elzas: Straatsburg. Het historische centrum, Grande Île, werd in 1988 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed als een duidelijk voorbeeld van een middeleeuwse stad. De plaats waar de kanalen zijn samengevoegd wordt de Petite France genoemd, een voormalige wijk van vissers en molenaars. Tot de attracties van de Petite France behoren de overdekte bruggen (Ponts-Couverts), een verdedigingsstructuur met middeleeuwse wachttorens en het waterregulatiesysteem (Barrage Vauban). Naast de Petite France is het historische centrum de thuisbasis van een groot aantal interessante monumenten, waaronder de kathedraal, een imposant gebouw dat verschillende bouwstijlen combineert en heerszuchtig staat als een symbool van de stad. Het Palais Rohan, een majestueus paleis, herbergt 3 musea binnen.

Dag 5: Speyer / Mainz
Om 08:00 uur kom je aan in Speyer en vertrek je om 12:30 uur richting Mainz waar je om 18:00 uur aankomt en de volgende ochtend om 7:30 weer vertrekt.

Vroeg in de ochtend kom je aan in Speyer, een stad met de grootste staande romaanse kathedraal ter wereld, in 1981 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, waarin tal van heilige Romeinse keizers begraven liggen. De belangrijkste stadspoort (13e eeuw) is een van de hoogste in Duitsland.

In de middag kom je aan in Mainz waar geschiedenis en moderniteit hand in hand gaan. De levendige stad wordt gedomineerd door de Mainzer Dom dat trots boven de stad uitsteekt. In de schaduw van de kathedraal ligt het middeleeuwse Mainz, waar je lekker kunt dwalen door de smalle straatjes, in de vele kleine winkeltjes, boetiekjes en cafés rondom de prachtige Kirschgarten met zijn romantische vakwerkhuizen. Het panorama van Mainz gezien vanaf de Rijnkant lijkt nogal ingetogen. Het wordt gedomineerd door twee tijdperken: het modernisme met het stadhuis, het Hilton Hotel en het congrescentrum in de Rheingoldhalle, en de barok of renaissance met het Neues Zeughaus (Nieuw Arsenaal), het Deutschordenshaus en het Paleis van de keurvorsten. s'Avonds geniet je van een speciaal oudejaarsdiner.

Dag 6: Rüdesheim / Bonn
Om 9:00 uur kom je aan in Rüdesheim om daar om 13:00 uur te vertrekken naar Bonn waar je om 20:30 uur aankomt en de volgende dag 12:00 weer vertrekt.

Na het ontbijt kom je aan in Rüdesheim, dat een van de meest bezochte steden van het land is. Historische monumenten zoals het Klunkhardshof, de versterkte Adler-toren, het duizend jaar oude kasteel Brömser of de ruïnes van kasteel Ehrenfels nodigen je uit om hier lekker wat tijd door te brengen.
Na het diner arriveer je in Bonn, dat een symbool is van naoorlogse groei, diplomatie en democratie. De binnenstad van Bonn is niet groot en autovrij waardoor je het prima te voet kan verkennen! Je kan er van alles doen zoals shoppen, musea bezoeken en gezellige restaurantjes en cafeetjes bezoeken. Bonn bestaat uit geplaveide straatjes vol met traditionele bezienswaardigheden, zoals het Beethoven-Haus, het Altes Rathaus en de Poppelsdorfer Schloss. Weet je dat de componist Ludwig von Beethoven uit Bonn komt? Door de hele stad zijn sporen van zijn leven te vinden, zoals het huis van Beethoven en de Beethovenhalle.

Dag 7: Keulen
Om 14:00 uur kom je aan in Keulen en vertrekt weer om 23:00 uur.

Na de lunch kom je aan in Keulen, de oudste stad van Duitsland, de thuisbasis van talloze culturele en historische schatten, wereldberoemde musea en een gevarieerde kunstscene. Maak een reis door 2000 jaar geschiedenis en bezoek culturele monumenten uit de tijd van het Romeinse Rijk tot de moderne tijd. 's Avonds vindt het Captain's Dinner plaats!

Dag 8: Düsseldorf
Om 3:00 uur kom je weer aan in Düsseldorf en ga je na het ontbijt van boord om huiswaarts te keren.

Het vaarschema is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen.

LET OP:
Het kan zijn dat sommige (kerst)markten en winkels gesloten zijn tijdens de feestdagen!

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
MS Crucevita - afvaart Düsseldorf
Rheinufertunnel,
Düsseldorf, Duitsland
Kaart
Rheinufertunnel, Düsseldorf, Duitsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

MS Crucevita staat bekend als een van de meest elegante en indrukwekkende rivierschepen van West-Europa. Zodra je aan boord gaat, word je ondergedompeld in een omgeving van comfort en luxe. met een persoonlijke service, gericht op detail, met vriendelijk en professioneel personeel. Op de Promenadebrug, gelegen rondom de grote wenteltrap die naar het Main Deck leidt, vind je de lobby en de receptie. In deze ruimte bevindt zich een grote bibliotheek met comfortabele stoelen en een open haard omgeven door grote banken. Het elegante en ruime restaurant bevindt zich op het hoofddek. De Solbrug is verdeeld in 2 ruimtes: een grote open ruimte met ligstoelen en een overdekte ruimte met een grote luifel. Het hoofddek en het promenadedek zijn met elkaar verbonden door een grote lift. De Sol-brug is vanaf de Promenadebrug bereikbaar via een stoellift buiten.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Cruise faciliteiten

  • Lounge
  • Live entertainment
  • Lift
  • Buffetrestaurant
  • A la carte restaurant
Hoogtepunten

Sint-Lambertuskerk

Bezienswaardigheden, Cultuur
Stiftspl 7

De bijzondere toren van deze St. Lambertus kerk is inmiddels het symbool van de stad. Dit komt door zijn bijzondere gedraaide dakconstructie.

Kerstmarkt Düsseldorf

Kerstmarkt
Düsseldorf

Op zes verschillende pleinen staan allerlei kraampjes met leuke kerstspulletjes, heerlijke glühwein en lekkere hapjes. De pleinen staan met elkaar in verbinding. Zes verschillende stijlen in één stad dat maakt deze kerstmarkt zo bijzonder.

Düsseldorf Aldstadt

Bezienswaardigheden, Cultuur, Shoppen
Heinrich-Heine-Allee

Düsseldorf Altstadt is het prachtige oude centrum van Düsseldorf. Mooie oude huisjes en kleine straatjes met unieke boetiekjes waar je naar hartenlust kunt shoppen.

Heinrich-Heine Platz

Bezienswaardigheden, Cultuur
Heinrich-Heine-Platz

Een plein die vernoemd is naar één van de belangrijkste Duitse dichters is de Heinrich-Heine Platz. Dit mooie plein met het Jan-Willem monument is elk jaar het decor voor een kerstmarkt.

Köningsallee

Bezienswaardigheden, Shoppen
Königsallee

Het leukste maar tevens duurste winkelgebied van de stad. Dit deel heet de Köningsallee. Hier vind je een aantal leuke modehuizen en andere luxe winkels.

Düsseldorf

Düsseldorf

Chique boutieks, veel cultuur en leuke restaurants, zo beschrijft men Düsseldorf. Düsseldorf is de meest kosmopolitische stad in Duitsland en is zowel modern als authentiek.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:

  • Exclusief transfers van en naar de haven van inscheping / ontscheping
  • Exclusief excursies
  • Exclusief fooien (aanbevolen €7,00 per persoon per dag)
  • Exclusief wifi
  • Het kan zijn dat sommige (kerst)markten en winkels gesloten zijn tijdens de feestdagen!

Informeer bij onze klantenservice voor optionele excursies

Let op: de kerstmarkt is gesloten op 26 november 2023, 24 en 25 december 2023

Let op, beperkte mobiliteit:

  • Op Crucevita is er een lift tussen het hoofd- en promenadedek (195 cm hoog * 80 cm breed * 135 diep), er is ook een liftstoel tussen de promenade en het zonnedek (buiten).
  • De constructie van de schepen, de hutten, de gangboorden en de kades zijn niet aangepast om het vervoer van mensen met mobiliteitsproblemen mogelijk te maken.
  • Het ontwerp van het schip en de trappen zijn niet geschikt voor passagiers met mobiliteitsproblemen.
  • Houd er bovendien rekening mee dat bij de meeste excursies aan wal een aanzienlijke hoeveelheid wandelen nodig is; de rondleidingen zijn echter niet gehaast, maar kunnen wel klimmen en trappen omvatten.
Inchecken

Vanaf 16:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau