Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Steden dichtbij
2, 3 of 4 dagen
Incl. ontbijt

MEGADEAL! ⚡ Verblijf in het historische centrum van Leeuwarden incl. ontbijt

Hotel Vie Via
Leeuwarden, Friesland, Nederland bekijk op kaart
MEGADEAL! ⚡ Verblijf 2, 3 of 4 dagen in het historische centrum van Leeuwarden incl. ontbijt

Alles wat je nodig hebt is bij het Hotel Vie Via Leeuwarden binnen handbereik. Bij dit hotel is het net even anders dan je gewend bent van een hotelovernachting. Vie Via is 'Just a Room'! Je checkt zelf in en doet dit dus niet bij een receptie. Met een ligging in het historische centrum van Leeuwarden is het de ideale uitvalsbasis om de stad te ontdekken. Eerst geniet je 's ochtends van een heerlijk ontbijt uit het winkeltje in het hotel en ga je de stad in. Zo wandel je door de sfeervolle grachten, langs de terrassen of door de winkelstraten.

Steden dichtbij
2, 3 of 4 dagen
Incl. ontbijt

MEGADEAL! ⚡ Verblijf in het historische centrum van Leeuwarden incl. ontbijt

Hotel Vie Via
Leeuwarden, Friesland, Nederland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 1, 2 of 3 overnachtingen
  • Incl. dagelijks ontbijt (yoghurt met toppings + pastry naar keuze + sap + koffie/thee)
  • Hotel is gelegen in het centrum
  • De perfecte locatie om Leeuwarden te ontdekken!
  • Gebruik van gratis Wi-Fi in het hotel
  • Tip: ontdek de historische plekken van het centrum
Tips in de omgeving!

De historische binnenstad van Leeuwarden
De historische binnenstad van Leeuwarden is een bezienswaardigheid op zich. De binnenstad ademt echt geschiedenis. Het mooiste en oudste stuk vind je rond de Nieuwestad en de Voorstreek. Het rijke verleden zie je terug in prachtige historische panden, waaronder de paleizen het Stadhouderlijk Hof en het Princessehof. Bij de Nieuwestad vind je de stadsgracht, waar diverse kleine winkelstraatjes met opgeknapte oude gevels en boetiekjes op uitkomen.

De schevetoren Oldehove
De schevetoren Oldehove is de Friesland's toren van Pisa. Waarom staat deze toren eigenlijk scheef? Kort na de start van de bouw verzakte de toren ondergrond. Omdat de toren toch werd doorgebouwd werd de verzakking gecorrigeerd met loodlijn. Van binnen is de toren behoorlijk scheef: de muren staan schuin en de houten vloeren op de verdiepingen lopen scheef af. Je kan de toren beklimmen, het is een klim van maar liefst 27,3 meter!

Musea in Leeuwarden
In Leeuwarden zijn verschillende musea te vinden. Het Princessehof is tegenwoordig een museum met daarin de mooiste keramiek. Via een tuin aan de Groeneweg loop je zo het museum binnen. Op de begane grond staan twee exposities die een inkijkje geven in het leven van de twee beroemde bewoners van Het Princessehof, namelijk: Maria Louise van Hessen-Kassel en de Prinses van Oranje Nassau (de voorouder van Koning Willem-Alexander).

Ook heb je nog het Fries Museum. dit is een dynamisch museum in een van de moderne gebouwen van de stad. Vergeet ook zeker het natuurmuseum Fryslan niet, hier waan je je helemaal in de tijd van vroeger.

Hotel Vie Via
Tweebaksmarkt 23,
Leeuwarden, Nederland
Kaart
Tweebaksmarkt 23, Leeuwarden, Nederland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Het Hotel Vie Via is gelegen in het centrum van Leeuwarden en hierdoor de ideale uitvalsbasis om de stad te ontdekken. Het hotel is ''just a room'' en geen traditioneel hotel. Daarbij biedt het wel alle faciliteiten die je nodig hebt voor een uitgerust verblijf, zo kun je in de ochtend een vers ontbijt krijgen uit eigen winkel. De hotelkamers zijn standaard voorzien van een airconditioning, telefoon en eigen badkamer die is uitgerust met een bad en/of douche, wastafel en toilet. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar in het hotel en parkeren kan tegen betaling in de omgeving.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
In openbare parkeergarage
Parkeerkosten
Ca. € 15,00 per dag
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Douche
  • Toilet
  • Wi-Fi

Hotelfaciliteiten

Wi-Fi
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Hoogtepunten

Blokhuispoort

Bezienswaardigheden
Blokhuisplein 40

De Blokhuispoort; een voormalig Huis van Bewaring en is nu een cultureel bedrijvencentrum in Leeuwarden. Je kunt een rondleiding krijgen en er zijn leuke winkeltjes met creatieve spullen.

Leeuwarden

Steden
Leeuwarden

Leeuwarden is de trotse hoofdstad van Fryslân! Start- en finishplaats van de Elfstedentocht. Een verrassende stad met een sfeervol en groen centrum waar u heerlijk kunt winkelen

Natuurmuseum Fryslan

Musea
Schoenmakersperk 2

Het thema van het museum is de natuur van Fryslân. Drie verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen.

Boomsma Museum

Musea
Bagijnestraat 42A

Midden in de binnenstad van Leeuwarden ligt het Boomsma museum. Hier kun je zien hoe de distilleerderij in de jaren dertig was en word je stap voor stap uitgelegd hoe de traditionele kruidenbitter Beerenburger wordt gemaakt.

Fries Museum

Musea
Wilhelminaplein 92

Ontdek de Fries in uzelf in het Fries Museum! In dit gloednieuwe museum kom je alles te weten over Friesland.

Het Princessehof National Museum of Ceramics

Musea
Grote Kerkstraat 11

De mooiste keramiek is verzameld in Keramiekmuseum Princessehof. Het museum bezit de grootste en meest gevarieerde verzameling Chinees porselein in Nederland.

Belangrijke informatie

Let op:
Er is geen receptie aanwezig in het hotel, inchecken gaat via de telefoon!

Parkeren

In openbare parkeergarage

Parkeerkosten

Ca. € 15,00 per dag

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau