Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Overnachting + belevenis
Minicruise
dagen

6-daage riviercruise Provençaalse kleuren o.b.v. volpension en incl. vlucht

Riviercruise Provençaalse kleuren
Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk bekijk op kaart
Vive la France tijdens een 6-daage riviercruise: op ontdekking door de Provence o.b.v. volpension en incl. vlucht

Ga mee op een geweldige riviercruise en ontdek de Provence en de natuurlijke schoonheid van de vallei van de Rhône. Tijdens deze cruise kun je de schoonheid bewonderen van de landschappen die de Rhône omsluiten. Ontdek Les Baux de Provence, een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Duik in het majestueuze hart van een buitengewoon kader waarvan de charme en de geur je zullen boeien. Bezoek de Alpilles waar wilde natuur en authentieke tradities nog steeds worden gekoesterd en geniet van de prachtige uitzichten die aan je voorbij trekken als je op het zonnedek van het schip staat.

Overnachting + belevenis
Minicruise
dagen

6-daage riviercruise Provençaalse kleuren o.b.v. volpension en incl. vlucht

Riviercruise Provençaalse kleuren
Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 5 overnachtingen in een geboekte kajuit naar keuze
  • Retourvlucht naar Lyon vanaf Amsterdam Schiphol Airport
  • Ontvangst met een welkomstdrankje
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Dagelijks lunchbuffet
  • Dagelijks dinerbuffet (inclusief 1 gala-avond)
  • Onbeperkt diverse drankjes tijdens het eten en aan de bar, o.a. koffie/thee/fris/wijn/bier (met uitzondering van de speciale kaarten)
  • Gratis gebruik van Wi-Fi aan boord
  • Inclusief animatie en een voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
  • Inclusief haventaxen
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Zo kan je reis er uit zien:

Dag 1: afvaart vanaf Lyon, Frankrijk

Vandaag gaat je reis beginnen! Je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Lyon. Je gaat op eigen gelegenheid naar de cruiseterminal, waar de inscheping om 16.00 uur begint. Je wordt welkom geheten met een heerlijk drankje en wordt gelijk getrakteerd op een een voostelling van de bemanning. 's Avonds kun je genieten van een heerlijk diner en is er een animatie avond. In de nacht wordt er naar de eerste bestemming gevaren.

Dag 2: Avignon - Arles, Frankrijk

In de ochtend wordt er nog gevaren naar Avignon. Optioneel te boeken is een 3 uur durende excursie naar de Pausenstad Avignon en het pausenpaleis. Het pausenpaleis staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en hier hebben 6 pausenverkiezingen (conclaven) plaatsgevonden. Het is een prachtig gotisch bouwwerk uit de 14de eeuw. De bijzondere locatie maakt deel uit van de 10 meest bezochte monumenten van Frankrijk. Er zijn 25 zalen, waaronder de privé appartementen van de paus, de kapellen versierd met fresco's en de zaal van de Grande Audience versierd met de beroemde fresco van de Profeten. Je vind hier ook de schitterende terrassen met een prachtig uitzicht over de Pausenstad en de Rhône. In de avond is er een optionele excursie van 2 uur te boeken naar de historische stad Arles. Je vertrekt te voet vanaf het schip. Het 2000 jaar oude Arles heeft een uitzonderlijk monumentaal patrimonium weten te bewaren. Het is een echt openluchtmuseum. Je ziet tijdens dit bezoek het Romeinse amfitheater (de arena's), het Antieke theater, het place St Trophime met zijn klooster en zijn kerk die deel uitmaken van de route van Arles, één van de drie wegen die leiden naar Santiago de Compostela. Je zet je bezoek verder via het Forum en tenslotte de Romeinse thermen van Constantinus.

Dag 3: Arles - Port-Saint-Louis - Martigues, Frankrijk

Vandaag kun je een 4 uur durende excursie naar de Camargue optioneel bijboeken. Langs de rivieren, moerassen en vijvers van dit landschap, zal je niet alleen de flamingo's, stieren en befaamde paarden van de Camargue zien, maar kom je tevens voorbij de talrijke zoutmijnen en rijstvelden waarvan de productie grote bekendheid geniet. Je bezoekt een manade (typische boerderij) en ontdekt het leven van de manadiers (fokkers van de stieren). Je woont hier een demonstratie bij van het werk met een paard. Dit bezoek wordt gevolgd door een welkomstdrankje in de patio. Je gaat vervolgens terug met de bus om weer aan boord te gaan van het schip.
In de namiddag wordt er verder gevaren en heb je daarna vrije tijd in Martigues. Martigues wordt ook wel het ‘Venetië van de Provence’ genoemd, dankzij haar prachtige grachten, dokken en bruggen. Een prachtig plaatsje om te bezoeken! In de nacht wordt er verder gevaren naar Arles.

Dag 4: Arles - Viviers, Frankrijk

Optioneel te boeken: 4 uur durende excursie Baux de Provence. Baux de Provence is een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het is gelegen in het hart van de Alpilles op een rotsachtig plateau. Het dorp domineert de uitzonderlijke landschappen van Arles, de Camargue en de Alpilles en biedt je adembenemende vergezichten. Dit immense en prachtige fort van steen is ongetwijfeld een van de bezienswaardigheden welke je gezien moet hebben in de Provence. Na de tweede wereldoorlog kwam het toerisme er tot ontwikkeling met de komst van Raymond Thuillier die bijdraagt tot de internationale faam van Baux doordat hij er het beroemde "Oustau de Baumanière" opende, een groot gastronomisch restaurant waar de beroemdheden en politici uit die tijd kwamen aanschuiven. In 1966 schreef André Malraux via een decreet de hele gemeente in onder de bescherming van het Ministerie voor Cultuur en milieu. Een periode van wedergeboorte en rehabilitatie brak aan voor de kleine stad, die sinds de revolutie in de vergetelheid was geraakt en die in 1998 zijn klassement als "Mooiste dorp van Frankrijk" waarmaakte. In de namiddag vaar je naar Viviers.

Dag 5: Viviers - La Voulte - De Vercors - Tain l'Hermitage, Frankrijk

In de voormiddag vaar je naar La Voulte. Vandaag kun je een excursie van 5 uur in Vercors optioneel bijboeken. Je vertrekt met de bus vanuit La Voulte naar Die. Het natuurpark van Vercors, een echte natuurlijke citadel in kalkrots, is uitgestrekt over 186.000 hectare tussen de vallei van de Isère in het noorden en de Diois in het zuiden. Het water heeft zijn weg gebaand door diepe kloven, majestueuze rotsen, grotten en spelonken die tot de beroemdste van Europa behoren. Beboste vlaktes en valleien waar aan landbouw wordt gedaan, bieden een leefruimte aan voor een opmerkelijke fauna en flora. Je hebt een stop bij de wijnkelder van Die Jaillance, waar je een wijnproeverij hebt. Je rijdt vervolgens verder met de bus voor een panoramisch zicht op de rol de Rousset. Deze bevindt zich in het hart van de Vercors en is meer dan 1400 meter hoog. Het uitkijkpunt bevindt zich op 1245 meter en vanaf dat punt is het landschap uitzonderlijk: scherpe bochten, lintwegen die de diepte van het geheel nog benadrukken. Verder naar Vassieux-en-Vercors, La Chapelle-en-Vercors en Pont-en-Royans. Bekijk de hangende huizen van Pont-en-Royans. Deze gedurfde architectuur heeft een geschiedenis die even oud is als het dorp. Het werd in de 15e eeuw gebouwd om de handel in hout in de regio te bevorderen. Je brengt nog een bezoek aan Romans-sur-Isère dat bekend staat om zijn schoenenindustrie en gaat vervolgens met de bus terug naar Tain l'Hermitage waar het schip weer op je wacht.
Fris je op in je kajuit en trek je mooiste jurk of kostuum uit de kast, want vanavond is de gala-avond! Iedereen prachtig gekleed bij het diner en wellicht kun je nog een dansje wagen.

Dag 6: Lyon, Frankrijk

Vandaag is er weer een einde gekomen aan de riviercruise. Geniet nog even van het ontbijtbuffet aan boord. Om 09.00 uur is de ontscheping in Lyon. Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Lyon voor je terugvlucht naar Amsterdam Schiphol Airport.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Riviercruise Provençaalse kleuren
69125 Colombier-Saugnieu,
Lyon, Frankrijk
Kaart
69125 Colombier-Saugnieu, Lyon, Frankrijk
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Je vaart deze reis met de De MS Rhône Princess. De MS Rhône Princess is een 4 anker schip van 110 meter lang en 11,40 meter breed. Het biedt plaats aan 138 passagiers, in 69 kajuiten, verdeeld over twee dekken. Elk van hen heeft alle voorzieningen en biedt de beste verblijfsvoorwaarden. De vele oranje en chocolade tinten van de decoratie, evenals het prachtige houtwerk en gouden plafonds, bieden een authentieke, warme en gastvrije sfeer. Het restaurant is gelegen op het bovendek en biedt een verfijnde keuken aan, waar je door de grote ramen volop van het panoramisch uitzicht kunt genieten. Op hetzelfde dek is ook de salon/bar met een dansvloer aanwezig. Het zonnedek is de ideale plek om te ontspannen en het landschap te bewonderen.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Cruise faciliteiten

  • Bar
  • Lounge
  • Sportschool
  • A la carte restaurant

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Telefoon
  • Televisie
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

LET OP:
De volgende kosten zijn niet inbegrepen:

  • Ruimbagage
  • Stoelreservering in het vliegtuig
  • Transfer van de luchthaven naar de cruise terminal en v.v.

Het volgende is optioneel bij te boeken. Indien dit gewenst is, neem dan contact op met ons service center:

  • Excursiepakket Klassiek (inclusief de excursies zoals hierboven beschreven) € 225,00 per persoon
  • Excursiepakket Dynamisch (uitgebreidere excursies dan hierboven beschreven) € 312,00 per persoon
Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau