Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Autovakanties
4, 5, 6 of 8 dagen
Incl. ontbijt

Ontdek de kastelen in de Loire-Vallei incl. ontbijt of halfpension

Le Haut des Lys
Villandry, Indre-et-Loire, Frankrijk bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
285,-
totaal: 601,95 *
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 4 dagen en voor 269 aankomstdagen beschikbaar!
Ontdek de mooiste kastelen in de Loirevallei, tijdens je verblijf van 4, 5, 6, of 8 dagen in een prachtig hotel incl. ontbijt of halfpension

Och wat zijn de Fransen trots op de Loirevallei, met haar kastelen, wijngaarden, vergezichten, bossen, rivieren én opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst is dat ook niet zo verwonderlijk. Tijdens je verblijf in deze prachtige, veelzijdige streek hoef je je geen moment te vervelen. Het begint al in je chateau-waardige hotel omgeven door prachtige tuinen. Vanuit hier kun je alle kanten van de streek gaan verkennen. Laat je meevoeren langs de rivier naar al het moois dat de Loirevallei te bieden heeft.

Autovakanties
4, 5, 6 of 8 dagen
Incl. ontbijt

Ontdek de kastelen in de Loire-Vallei incl. ontbijt of halfpension

Le Haut des Lys
Villandry, Indre-et-Loire, Frankrijk bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 3, 4, 5 of 7 overnachtingen
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Ook te boeken inclusief dagelijks dinerbuffet
  • Gratis gebruik van de whirlpools
  • Gratis gebruik van Wi-Fi en parkeren bij de accommodatie
  • Tip: bezoek Château de Langeais
Tips tijdens je verblijf

Chateau Chambord nabij Blois
De meeste kastelen werden rond de oevers van Loire gebouwd als militaire forten tijdens de honderdjarige oorlog, maar ook na de oorlog bleven de Franse koningen kastelen bouwen in de regio. Het resultaat? Meer dan 80 indrukwekkende kastelen op korte afstand van elkaar! Mijn persoonlijke favoriet is Chateau de Chambord. Het kasteel met de honderd torentjes wordt het ook wel genoemd. Direct bij aankomst zie precies wat daarmee bedoeld wordt. Het heeft maar liefst 400 kamers en is daarmee ook gelijk het grootste van de Loirevallei! Ook de bijzondere dubbele wenteltrap die vermoedelijk gemaakt is door Leonardo da Vinci is zeer indrukwekkend. Leuk weetje over trap: als je met twee personen op aparte trappen begint te lopen, kom je elkaar wel tegen, maar kruisen doe je elkaar nooit. Mocht je de laatste rustplaats van Leonardo da Vinci willen bezoeken, dan moet je in Chateau d'Amboise zijn.

Tours
Maak een dagtrip naar Tours, en duik in de geschiedenis van deze mooie stad. Deze voormalige hoofdstad van het koninkrijk van Frankrijk staat bol van de mooie vakwerkhuizen, autovrije pleinen en gezellige restaurants en cafés. Neem een kijkje in het belangrijkste monument van de stad, de kathedraal van Sint-Gatianus. Deze in gotische stijl gebouwde kathedraal heeft een prachtige gevel en een koor uit de 18e eeuw. Aangrenzend aan het gebouw vind je het klooster La Psalette. In de historische wijk van Tours staat het koninklijk kasteel dat Jeanne d´Arc heeft ontvangen na haar overwinning in Orléans.

Angers
Gelegen aan de oevers van de Maine, vind je Angers. De stad bezit een rijk bouwkundig erfgoed. Het bekendste monument is, hoe kan het ook anders, het kasteel van Angers. In dit kasteel met zeventien torens hangt een prachtig wandkleed van de Apocalyps. Maison d´Adam is een prachtig vakwerkhuis met houtsnijwerk in de gevel. Gelegen op een prominente plek in de stad. Een snuisterijwinkeltje is gevestigd in het pand en verkoopt prachtige sieraden en souvenirs.

Wijnroutes
Voor de wijnliefhebbers zijn er diverse routes die dwars door het prachtige landschap slingeren en je langs diverse wijnhuizen voeren. Je kunt de meeste wijnhuizen bezoeken en bieden je de kans meer van de streek en de wijnen te ontdekken. Vooral liefhebbers van fruitige witte wijnen zullen hier genieten. De routes kun je per auto afleggen, maar ook per fiets zijn ze zeker aan te raden.

Le Haut des Lys
Les Barrières Blanches,
Villandry, Frankrijk
Kaart
Les Barrières Blanches, Villandry, Frankrijk
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Charmant overnachten in het hart van de Loire-Vallei. Het hotel bevindt zich boven het dorp en is geheel gebouwd van tufsteen met een enorme tuin. Hierdoor krijg je het typische Franse gevoel direct bij aankomst. De 19 ruime kamers bevinden zich in het hoofd- en bijgebouw. De kamers zijn licht en modern ingericht. Alle kamers zijn voorzien van Airconditioning, Flatscreen TV, gratis Wi-Fi, koelkast en badkamer. Het ontbijt en diner wordt in buffetvorm geserveerd in het restaurant. In de voormalige kapel van het gebouw, die ook dienst doet als decor voor tentoonstellingen, kun je terecht voor een lekker drankje.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
Geen
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Telefoon
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Whirlpool / Bubbelbad
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Tours

Musea, Shoppen, Steden
17 Rue Des Halles

In Tours zijn talloze prachtige gebouwen te vinden zoals de kathedraal Saint-Gatien en de Abdijkerk St. Julien. Naast de gewone winkelstraten staat Tours bekend om zijn vele markten.

Blois

Steden, Bezienswaardigheden, Cultuur
4 Rue Denis Papin

De stad Blois is gebouwd op de twee heuvels aan de oevers van de Loire. Blois is de hoofdstad van het departement Loir-et-Cher. Het Kasteel van Blois en de kathedraal Saint-Louis zijn de belangrijkste gebouwen van de stad.

Chateau Cheverny

Musea, Bezienswaardigheden, Cultuur
30 Le Parc

Chateau Cheverny ligt in de Loire-streek bij de rivier de Loire. Het kasteel heeft een prachtige botanische tuin, gemaakt naar het interieur van het hotel. Ontdek dit prachtige en levendige erfgoed.

Themapark Futuroscope

Attractieparken
Avenue René Monory

Pretpark Futuroscope is een futuristisch themapark dat is opgebouwd rond de thema's multimedia, cinematografie en futuristische audio-visuele technieken.

Chateau Chambord

Musea, Bezienswaardigheden, Cultuur
Le Château

Chateau Chambord werd gebouwd door koning Frans I, die overleed voordat het kasteel in 1566 werd voltooid. Met zijn 440 kamers is Chateau Chambord één van de grootste kastelen langs de Loire.

Poitiers

Steden
Poitiers

Het oude centrum van Poitiers is gelegen op een heuvel naast de plaats waar de twee rivieren Clain en Boivre samenvloeien. Geniet hier van de winkeltjes en gezellige restaurants.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Parkeren

Ja

Parkeerkosten

Geen

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau