Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Stedentrips
3, 4, 5 of 6 dagen
Incl. ontbijt
Kinderkorting

Stedentrip Oslo incl. vlucht en 4*-hotel met ontbijt

Clarion Hotel the Hub
Oslo, Akershus, Noorwegen bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
316,10
totaal: 664,65 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 3 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
Breng 3, 4, 5 of 6 dagen een bezoek aan Oslo incl. 4*-hotel met ontbijt en vlucht

Ontdek de hoofdstad van Noorwegen vanuit een gunstig gelegen viersterrenhotel: het Clarion Hotel The Hub. Het heeft een moderne inrichting en een gezellig restaurant. In de nabijheid van het hotel kun je fantastisch winkelen en uitgaan. Ook ben je gauw bij de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Bezoek bijvoorbeeld het middeleeuwse fort Akershus. Dit ligt aan de haven en diende om de stad te beschermen. Of wat dacht je van het Nobel Vredescentrum? Op deze plek worden alle Nobelprijswinnaars geëerd. Het is natuurlijk een must om in de geschiedenis van de Vikingen te duiken. Een perfecte plek hiervoor is het Vikingskipshuset, oftewel het Vikingschip Museum. Er staat onder meer een schitterend adellijk Vikingschip van tweeëntwintig meter lang tentoongesteld. Voor kunstliefhebbers is een bezoek aan het Vigelandspark onontbeerlijk. Hier staan de enorme kunstwerken van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland. Daarnaast is het interessant om naar het Munch Museum te gaan. Hier kun je de schilderijen van Edvard Munch bewonderen. Deze kunstenaar is bekend van ‘De Schreeuw’. Verder is de hoge Holmenkollen skischans een opvallende verschijning. Ga naar de top en beleef een heuse afdaling in de skischanssimulator. Een andere tip is het Noors Volksmuseum. In dit openluchtmuseum maak je kennis met de kenmerkende Noorse huizen, kerken en andere gebouwen. Ook zijn er demonstraties van oude tradities.

Stedentrips
3, 4, 5 of 6 dagen
Incl. ontbijt
Kinderkorting

Stedentrip Oslo incl. vlucht en 4*-hotel met ontbijt

Clarion Hotel the Hub
Oslo, Akershus, Noorwegen bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3, 4 of 5 overnachtingen
  • Inclusief ontbijt
  • Retourvlucht Oslo vanaf een luchthaven naar keuze
  • Verblijf in een luxueus 4*-hotel in het hartje van Oslo
  • Verschillende bezienswaardigheden op loopafstand van het hotel
  • Tramhalte ligt op 170 meter van het hotel
  • Tip: ga mee op een boottocht en zie de stad vanaf een ander perspectief
Wat te doen in Oslo?

Kathedraal van Oslo
Regelmatig is de kathedraal van Oslo het toneel voor publieke optredens van het koningshuis. De prachtige glas-in-lood ramen zorgen voor het mooiste licht en sfeer. Voor de inrichting en afwerking zijn grote meesters in hun vak benaderd om deze kathedraal de mooiste van het land te maken. Het zilveren kunstwerk ‘Het Laatste Avondmaal’ werd bijvoorbeeld gemaakt door de Italiaanse beeldhouwer Arrigo Minerbi die ook benaderd werd voor de Dom van Milaan. Bijzondere details om te weten zijn dat de oorspronkelijke stenen waarmee deze kathedraal is gebouwd, voornamelijk afkomstig zijn uit Nederland. De rode stenen zijn van een latere restauratie omdat de stenen uit Nederland niet meer te verkrijgen waren. En dat de meeste bouwwerkzaamheden zijn verricht door vrouwen!

Het Nationale Theater
In de prachtige omgeving van gebouwen als het koninklijke paleis, het stortinget en het station bevindt zich het vooraanstaande nationale theater van Noorwegen. Tegenover de hoofdingang staan de beelden van iconen Henrik Ibsen en Bjørbstjerne Bjørnson. Beiden waren zeer bekend als (toneel) schrijver en dichter. Alleen het beste van het best is goed genoeg om hier te mogen spelen. De producties zijn van een uiteenlopende genre en de akoestiek is er fenomenaal.

Koninklijk paleis
In de eerste helft van de achttiende eeuw werd dit paleis van Oslo op de Bellevue gebouwd naar een ontwerp van architect Hans Ditlev Franciscus Linstow. Ruim twintig jaar heeft het geduurd tot het af was. Met de komst van koning Harald V zijn er verschillende aanpassingen gedaan en hebben er vernieuwingen plaats gevonden. Tijdens de zomermaanden, als de koning en zijn gezin grotendeels elders verblijven, worden er delen van het paleis opengesteld voor publiek.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Clarion Hotel the Hub
Biskop Gunnerusgate 3,
Oslo, Noorwegen
Kaart
Biskop Gunnerusgate 3, Oslo, Noorwegen
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Het viersterren Clarion Hotel the Hub ligt direct in het centrum van Oslo. Meerdere winkels en uitgaansgelegenheden liggen op slechts een steenworp afstand van het hotel. Het centraal station ligt op ongeveer 400 meter en de dichtstbijzijnde halte van het openbaar vervoer (Jernbanetorget) slechts ongeveer 100 meter. Attracties, zoals het stadhuis en het Koninklijk Paleis, zijn gemakkelijk te bereiken vanaf het hotel. Het hotel biedt verschillende diensten en faciliteiten, waaronder een bagageopslag, een kluis, roomservice en een was service. Ook is er gratis Wi-Fi beschikbaar. De kamers zijn uitgerust met airconditioning, een koelkast en er staat een thee- en koffiezetapparaat op de kamer. De badkamers zijn voorzien van een haardroger en zijn uitgerust met een douche en/of een bad. Er zijn ook rolstoelvriendelijke kamers met rolstoeltoegankelijke badkamers beschikbaar. In het overdekte zwembad kan je heerlijk zwemmen. Bij mooi weer kan je op het terras genieten. De hot tub bij het zwembad belooft pure ontspanning. Wil je actief blijven? Dan is er tennis en golf beschikbaar. Tot de sport- en recreatiefaciliteiten van het hotel behoren een fitnessruimte, yoga en aerobics. In het hotel zijn diverse wellnessmogelijkheden aanwezig, waaronder een spa, een sauna, een stoombad, massagebehandelingen en een solarium.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
NOK 490 per dag.
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Ja
Huisdieren toeslag/voorwaarden
Op aanvraag

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Bad en/of douche
  • Douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Telefoon
  • Minibar
  • Kluisje
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Eetcafé
Ja
Ontbijtruimte
Ja
Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Binnenzwembad
Ja
Sauna
Ja
Solarium
Ja
Stoombad
Ja
Fitnessruimte
Ja
Tennisbaan
Ja
Golfbaan
Ja
Mindervalidekamers
Ja
Rolstoeltoegankelijkheid
Ja
Wellnessfaciliteiten
Ja
Terras
Ja
Hoogtepunten

Oslo

Steden
Bernt Ankers Gate 4

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en telt ca. 647.676 inwoners, gelegen aan de Oslofjord. Populaire hotspots in deze stad zijn het Akershus en het Koninklijke Paleis van Oslo.

The Norwegian National Opera & Ballet

Recreatie en spellen, Theater & concerten
Kirsten Flagstads Pl

Prachtig gebouw met echte scandinavische look. Veel hout, licht en glas. Tip! Bezoek één van de prachtige balletvoorstellingen

Akershus

Bezienswaardigheden, Musea
Akershus Festning,

Akershus is een middeleeuws fort en kasteel dat werd gebouwd in opdracht van koning Haakon V om de hoofdstad te beschermen. Je kunt verschillende kamers en een museum bezoeken.

Het nationale Theater

Bezienswaardigheden
Johanne Dybwads Plass 1

In de prachtige omgeving van gebouwen als het koninklijke paleis, het stortinget en het station bevindt zich het vooraanstaande nationale theater van Noorwegen.

Koninklijk paleis van Oslo

Bezienswaardigheden
Slottsplassen 1

Het koninklijk Paleis in Oslo werd gebouwd in de eerste helft van de 18e eeuw als Noorse woonplaats van Zweeds-Noorse koning Karel III Johan en wordt momenteel gebruikt door de huidige Noorse koning.

Vigeland Park

Natuur & Parken
Nobels Gate 32

In het Frogner Park staan meer dan 200 beelden van de kunstenaar Gustav Vigeland. Het zijn allemaal naakte figuren die de levenscyclus van de mens uitbeelden.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

De kinderkortingen zijn reeds in de kamerprijs verwerkt.

Huisdieren toeslag/voorwaarden

Op aanvraag

Mindervalidekamers

Ja

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

NOK 490 per dag.

Inchecken

Vanaf 16:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau