Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Stedentrips
3, 4, 5 of 6 dagen
Kinderkorting

4*-Stedentrip naar Dublin incl. vlucht

Marlin Hotel Stephens Green
Dublin, Leinster, Ierland bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
222,89
totaal: 478,23 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 3 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
Ontdek in 3, 4, 5 of 6 dagen de Dublin incl. 4*-hotel en vlucht

Aan de noordoostkust van Ierland vind je Dublin; de levendige hoofdstad en een perfecte bestemming voor een stedentrip. De sfeer is er gemoedelijk en iedereen die van levendigheid houdt, zit goed in Dublin. Dublin is als Ierse hoofdstad een centrum van kunst, cultuur en entertainment, met een rijke, gastvrije sfeer en een meeslepende geschiedenis. Het is een fijne stad om in te vertoeven en heeft bovendien een lange en interessante geschiedenis. Bezoek de prachtige kathedralen en shop in de bekendste straat van Dublin. Ben jij een echte bierliefhebber? Dan is een bezoek aan de Guinness-fabriek echt een must see. Doe 's avonds een drankje bij één van de vele pubs, just like a local. Altijd al een keer naar Dublin willen gaan? Dan is het daar nu tijd voor!

Stedentrips
3, 4, 5 of 6 dagen
Kinderkorting

4*-Stedentrip naar Dublin incl. vlucht

Marlin Hotel Stephens Green
Dublin, Leinster, Ierland bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3, 4 of 5 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Dublin vanaf een luchthaven naar keuze
  • Optioneel: inclusief ontbijt
  • Verblijf in een modern 4*-hotel in het centrum van Dublin
  • Verschillende winkels, restaurantjes en bezienswaardigheden op loopafstand van het hotel
  • Busstation zit op loopafstand van het hotel
  • Tip: ontdek alle highlights van Dublin met een fietstour
Dé highlights van Dublin

Trinity College en The book of kells
De 16de-eeuwse, oudste universiteit van Dublin ligt aan de rand van het centrum en je kunt de campus heel gemakkelijk bezoeken. Het is fijn om over de historische paden, langs de verschillende faculteiten te wandelen. Hoogtepunt is The Old Library, misschien wel de mooiste die ik ooit zag. Met daarin een keur aan bijzondere manuscripten, zoals The Origin of Species van Charles Darwin. Maar wat je echt niet mag missen is The Book of Kells, één van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Dublin. Het boek is een deel van de bijbel dat in de 9de eeuw door monniken is gemaakt. De tekeningen zijn heel bijzonder, verfijnd en soms zelfs ingekleurd met halfedelstenen.

National Museum of Ireland
Ierland kent een zeer roerige geschiedenis die van Kelten naar Vikingen via de Engelsen naar onafhankelijkheid ging. Met daar tussenin nogal wat trammelant. Het National Museum of Ireland, gevestigd in oude legerbarakken, laat het allemaal prachtig zien in drie fraaie tentoonstellingen. Als je de wat meer recente geschiedenis wat beter wilt begrijpen, mag je de exhibitie ‘Proclaiming of a Republic’ niet missen en de sieradencollectie is ook heel mooi. Daarnaast is het leuk om de steeds wisselende met de hand gekozen ‘Currator’s Choice’ te bewonderen.

Dublin Castle
Dublin Castle is één van de meest bekende bezienswaardigheden in Dublin. Het kasteel werd aan het begin van de 13de eeuw gebouwd, al is het gebouw dat er nu staat veel nieuwer. Belangrijker feit is dat dit de plek is van waar de Engelsen 700 jaar over de Ieren regeerden. Het gebouw speelt ook een belangrijke rol in de Paasopstand van 1916. Sinds 1936 is het de plek waar alle Ierse presidenten worden geïnaugureerd. Tijdens een rondleiding kom je alles te weten over de geschiedenis van het gebouw en zie je de mooiste zalen van dichtbij. Loop na de rondleiding ook vooral de fraaie tuinen even in.

Temple Bar Food Market
Temple Bar mag je natuurlijk niet missen tijdens een stedentrip Dublin, het is één van de meest bekende wijken van de stad. Vooral vanwege de zo typisch Ierse pubs. Maar Temple Bar heeft nog zo veel meer te bieden. Er zijn leuke musea, galeries, restaurants en de Temple Bar Food Market. Een superleuke plek om naartoe te gaan tijdens een weekend Dublin, want je kunt er elke zaterdag terecht op Meeting House Square. Je kunt er boodschappen doen, maar ook de lekkerste Ierse hapjes kopen. Ik zou vooral een paar fijne oesters proeven.

Guinness Storehouse
Het Guinness Storehouse is echt één van de leukste bezienswaardigheden in Dublin en je mag het wat mij betreft echt niet missen. De brouwerij van het beroemde donkere bier hier ooit een enorm deel van de bevolking van Dublin aan het werk. En Guinness is in de stad dan ook veel meer dan alleen een biermerk. Het is een instituut. Over zeven verdiepingen kom je alles te weten over het brouwproces van Guinness en zie je prachtige historische plaatjes en de zo beroemde vintage reclameposters. Helemaal bovenin vind je de Gravity Bar waar een pint Guinness en een schitterend uitzicht op Dublin op je wacht.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Marlin Hotel Stephens Green
1 Bow Ln E, St Stephen's Green,
Dublin, Ierland
Kaart
1 Bow Ln E, St Stephen's Green, Dublin, Ierland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Vlakbij het park St. Stephen's Green ligt het viersterren Marlin Hotel Stephens Green. Het is een modern en comfortabel hotel en ligt op loopafstand van verschillende winkels, restaurants en bezienswaardigheden. Het hotel heeft een bar & grill. Hier kan je dineren of snacks eten met een drankje erbij. Dit kan binnen, maar ook op het buitenterras. Er is ook een fitnessruimte. De kamers zijn standaard voorzien van onder andere een smart televisie met Google Chromecast, snelle Wi-Fi, bluetooth speaker, airconditioner, kluisje en föhn.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
€ 25,00 per dag
Oplaadpunt elektrische auto
Ja
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Kluisje

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Restaurant
Ja
Lift
Ja
Fitnessruimte
Ja
Mindervalidekamers
Ja
Rolstoeltoegankelijkheid
Ja
Wellnessfaciliteiten
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Chester Beatty Library

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea
Dublin Castle

De Chester Beatty Library is een bibliotheek annex museum in Dublin. Sinds 7 februari 2000, de 125e geboortedag van Beatty, is het museum gevestigd op het terrein van Dublin Castle.

Dublin Castle

Bezienswaardigheden, Musea
Castle Street

In het hart van de stad ligt het statige Dublin Castle. Er zijn twee musea, een internationaal conferentiecentrum, twee cafe’s, twee tuinen, een bibliotheek en wat overheidsgebouwen.

St Patrick's Cathedral

Bezienswaardigheden, Cultuur
St Patrick's Close

St Patrick’s Cathedral is de grootste kerk van Dublin en staat niet ver van de enige andere Anglicaanse kerk, Christ Church Cathedral. Beide zijn een populaire bezienswaardigheid.

Temple-Bar

Bezienswaardigheden
Cecilia Street

Het uitgaansgebied van Dublin bevindt zich voornamelijk in het oude middeleeuwse centrum. Dit culturele uitgaansgebied heeft de naam Temple-Bar gekregen.

Temple Bar

Bezienswaardigheden, Eten en drinken
Temple Bar Street

Temple Bar Street is de hoofdstraat van de wijk Temple Bar. In deze hoofdstraat is het praktisch altijd druk. Overdag heerst hier een aangename sfeer en is het heerlijk slenteren door deze schilderachtige straat. Op iedere straathoek en daartussen pubs, pubs en nog eens pubs! Als je ergens de meeste kans hebt om een sessie live-muziek te aanschouwen dan is het wel hier.

General Post Office

Bezienswaardigheden, Cultuur
O’Connell St Lower

Het postkantoor in O’Connell Street is waarschijnlijk het meest indrukwekkende monument van de stad Dublin.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

De kinderkortingen zijn reeds in de kamerprijs verwerkt.

Mindervalidekamers

Ja

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

€ 25,00 per dag

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau