Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Stedentrips
3, 4, 5 of 6 dagen
Kinderkorting

Stedentrip naar de levendige stad Oslo incl. vlucht

Smarthotel Oslo
Oslo, Akershus, Noorwegen bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
216,97
totaal: 466,39 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 3 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
3-, 4-, 5- of 6-daagse stedentrip naar de levendige stad Oslo incl. vlucht

Oslo is de veelzijdige stad waar je ooit geweest moet zijn! Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, is een mix tussen historisch en modern en dat is wat de stad uniek maakt. Van hippe uitgaansgelegenheden, parkjes en leuke koffietentjes tot bloeiende, groene natuur. Oslo heeft het allemaal! Bezoek het indrukwekkende Vigelandpark en het Vigelandmuseum, het koninklijke paleis, de kathedraal van Oslo of wandel door Aker Brygge en Tjuvholmen. Als je gek van musea bent, dan is Oslo ook echt iets voor jou. Het Noorse museum van Culturele Geschiedenis, De National Gallery, het Vikingschipmuseum en het Fram Polar Schip Museum zijn zeker de moeite waard! Ook het operagebouw en het bruisende centrum Karl Johans Gate mag je niet missen. Genoeg te doen en te zien tijdens deze stedentrip.

Stedentrips
3, 4, 5 of 6 dagen
Kinderkorting

Stedentrip naar de levendige stad Oslo incl. vlucht

Smarthotel Oslo
Oslo, Akershus, Noorwegen bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3, 4 of 5 overnachtingen
  • Retourvlucht Oslo vanaf luchthaven naar keuze
  • Hotel is gelegen in hartje Oslo!
  • Tram- en bushalte zijn op loopafstand van het hotel
  • Tip: bezoek schiereiland Bygdøy
  • Tip: bezoek Vigeland Sculpture Park
Leuke tips in de omgeving

Kathedraal van Oslo
Regelmatig is de kathedraal van Oslo het toneel voor publieke optredens van het koningshuis. De prachtige glas-in-lood ramen zorgen voor het mooiste licht en sfeer. Voor de inrichting en afwerking zijn grote meesters in hun vak benaderd om deze kathedraal de mooiste van het land te maken. Het zilveren kunstwerk ‘Het Laatste Avondmaal’ werd bijvoorbeeld gemaakt door de Italiaanse beeldhouwer Arrigo Minerbi die ook benaderd werd voor de Dom van Milaan. Bijzondere details om te weten zijn dat de oorspronkelijke stenen waarmee deze kathedraal is gebouwd, voornamelijk afkomstig zijn uit Nederland. De rode stenen zijn van een latere restauratie omdat de stenen uit Nederland niet meer te verkrijgen waren. En dat de meeste bouwwerkzaamheden zijn verricht door vrouwen!

Het Nationale Theater
In de prachtige omgeving van gebouwen als het koninklijke paleis, het stortinget en het station bevindt zich het vooraanstaande nationale theater van Noorwegen. Tegenover de hoofdingang staan de beelden van iconen Henrik Ibsen en Bjørbstjerne Bjørnson. Beiden waren zeer bekend als (toneel) schrijver en dichter. Alleen het beste van het best is goed genoeg om hier te mogen spelen. De producties zijn van een uiteenlopende genre en de akoestiek is er fenomenaal.

Koninklijk paleis
In de eerste helft van de achttiende eeuw werd dit paleis van Oslo op de Bellevue gebouwd naar een ontwerp van architect Hans Ditlev Franciscus Linstow. Ruim twintig jaar heeft het geduurd tot het af was. Met de komst van koning Harald V zijn er verschillende aanpassingen gedaan en hebben er vernieuwingen plaats gevonden. Tijdens de zomermaanden, als de koning en zijn gezin grotendeels elders verblijven, worden er delen van het paleis opengesteld voor publiek.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Smarthotel Oslo
St. Olavs Gate 26,
Oslo, Noorwegen
Kaart
St. Olavs Gate 26, Oslo, Noorwegen
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

In het hart van Oslo vind je Smarthotel Oslo. Alle kamers hebben DUX-bedden, televisie met chromecast, en een eigen badkamer. De lobby heeft een warme en gastvrije sfeer met een bar, tv-lounge en een Smarthop met snacks. Dus als je op zoek bent naar betaalbare accommodatie in Oslo, dan is Smarthotel de perfecte keuze, dicht bij alle favoriete plekken in Oslo.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
In een publieke parkeergarage in de buurt van het hotel

Kamerfaciliteiten

  • Douche
  • Föhn
  • Wi-Fi
  • Kluisje
  • Televisie
  • Zitje

Hotelfaciliteiten

Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Mindervalidekamers
Yes
Rolstoeltoegankelijkheid
Ja
Terras
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Het nationale Theater

Bezienswaardigheden
Johanne Dybwads Plass 1

In de prachtige omgeving van gebouwen als het koninklijke paleis, het stortinget en het station bevindt zich het vooraanstaande nationale theater van Noorwegen.

Koninklijk paleis van Oslo

Bezienswaardigheden
Slottsplassen 1

Het koninklijk Paleis in Oslo werd gebouwd in de eerste helft van de 18e eeuw als Noorse woonplaats van Zweeds-Noorse koning Karel III Johan en wordt momenteel gebruikt door de huidige Noorse koning.

Akershus

Bezienswaardigheden, Musea
Akershus Festning,

Akershus is een middeleeuws fort en kasteel dat werd gebouwd in opdracht van koning Haakon V om de hoofdstad te beschermen. Je kunt verschillende kamers en een museum bezoeken.

Oslo

Steden
Bernt Ankers Gate 4

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en telt ca. 647.676 inwoners, gelegen aan de Oslofjord. Populaire hotspots in deze stad zijn het Akershus en het Koninklijke Paleis van Oslo.

The Norwegian National Opera & Ballet

Recreatie en spellen, Theater & concerten
Kirsten Flagstads Pl

Prachtig gebouw met echte scandinavische look. Veel hout, licht en glas. Tip! Bezoek één van de prachtige balletvoorstellingen

Vigeland Park

Natuur & Parken
Nobels Gate 32

In het Frogner Park staan meer dan 200 beelden van de kunstenaar Gustav Vigeland. Het zijn allemaal naakte figuren die de levenscyclus van de mens uitbeelden.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

De kinderkortingen zijn reeds in de kamerprijs verwerkt.

Mindervalidekamers

Yes

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

In een publieke parkeergarage in de buurt van het hotel

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24-uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau