Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Uniek overnachten
2, 3, 4 of 5 dagen

UNIEK! Verblijf in een kloosterhotel nabij de binnenstad van Gent (ook incl. ontbijt boekbaar)

Monasterium PoortAckere
Gent, Oost-Vlaanderen, België bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
70,-
totaal: 165,95 *
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 2 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
Verblijf 2, 3, 4 of 5 dagen in een uniek kloosterhotel nabij de binnenstad van het prachtige Gent (ook incl. ontbijt te boeken)

Een leuke bestemming voor een weekendje weg is de historische stad Gent. De stad brengt de cultuur gelijk naar je toe en is een ideale combinatie tussen geschiedenis en het trendy en moderne stadsleven. Je verblijft in het Monasterium PoortAckere. Dit is een hotel dat gebouwd is in een 19e-eeuws klooster. Overal in het gebouw kom je stukjes geschiedenis tegen. Vanuit het hotel wandel je in 10 minuten naar het Belfort en de Sint-Baafskathedraal. Ook ligt er op loopafstand het kunstkwartier, het theater, het stadsmuseum en enkele gezellige restaurants. Wandel door het Gravensteen, een uniek middeleeuws kasteel is namelijk vrij uniek in Vlaanderen! Een boottocht over rivier de Leie mag je ook echt niet overslaan als je in Gent bent!

Uniek overnachten
2, 3, 4 of 5 dagen

UNIEK! Verblijf in een kloosterhotel nabij de binnenstad van Gent (ook incl. ontbijt boekbaar)

Monasterium PoortAckere
Gent, Oost-Vlaanderen, België bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 1, 2, 3 of 4 overnachtingen o.b.v. logies
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet (indien geboekt incl. ontbijt)
  • Je wandelt binnen 10 minuten naar de binnenstad!
  • Hier is genoeg cultuur en geschiedenis te vinden!
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: bezoek het kasteel Gravensteen
Meer over (de historie van) Gent..

Gent is de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en heeft ruim 260.000 inwoners. In de middeleeuwen was Gent één van de belangrijkste havens van Europa. Vanuit heel Europa werden goederen naar Gent getransporteerd om van hieruit te worden verwerkt en verder te worden verhandeld. Daardoor was Gent één van de rijkste steden in de regio. Al dit geld moest worden uitgegeven en resulteerde in prachtige grachtenpanden, gilde- en pakhuizen en vele kerken. Al deze pracht en praal is in Gent nog steeds te bewonderen. Het hele jaar door komen toeristen op Gent af, daardoor is het altijd erg gezellig en sfeervol. Wil je Gent eens van een andere kant bekijken dan is een boottocht over de grachten zeker de moeite waard in de zomer! 's Winters is er een grootse kerstmarkt.

Monasterium PoortAckere
Oude Houtlei 56,
Gent, België
Kaart
Oude Houtlei 56, Gent, België
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Bij het Monasterium PoortAckere begint je avontuur in Gent al. Het hotel is gehuisvest in een voormalig 19de-eeuws klooster. Het is zo gebouwd dat het hotel een ontmoeting tussen het heden en verleden is en rust uitstraalt. Laat je leiden door de geheimen van het hotel en verdwaal in de kloostergangen en ontdekt de neogotische kapel. Het hotel is erg trots dat zij dit stukje geschiedenis mogen bewaren! Tevens beschikt het hotel over een ontbijtruimte, bar en er is Wi-Fi beschikbaar in het gehele hotel. De kamers beschikken over koffie- en thee faciliteiten, een flatscreen-tv, een kluis, minibar en eigen badkamer met bad en/of douche en eigen toilet.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja, op basis van beschikbaarheid
Parkeerkosten
€ 25.00 per auto per nacht
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Telefoon
  • Minibar
  • Kluisje
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

De Bootjes Van Gent

Boottochten en watersporten
Korenlei 4A

Verschillende rederijen tonen Gent vanop het water. De klassieke rondvaart vindt dagelijks plaats.

City Card Gent

Tours & activiteiten
Korenlei 4A

Met de City Card Gent heb je toegang tot alle topattracties, monumenten en musea. Je kunt gratis met de bus en tram, een fiets huren en gebruik maken van de hop on hop off watertram.

Gent

Steden
Gent

Gent is toegankelijk en compact. Een groot deel van de historische binnenstad is autoluw of zelfs autovrij.

Het Belfort van Gent

Bezienswaardigheden, Cultuur, Kerken en kathedralen
Sint-Baafsplein

Ervaar het adembenemende uitzicht over de stad tijdens de beklimming van Het Belfort van Gent. Deze imposante toren strekt zich uit tot maar liefst 95 meter hoogte en biedt een panoramisch uitzicht op de omgeving.

Het Huis van Alijn

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea
Kraanlei

Het Huis van Alijn maken de bezoekers in vogelvlucht een tijdreis door de een deel van de twintigste eeuw. Ontdek duizenden objecten, documenten, foto's en films die het dagelijks leven in de 20ste eeuw documenteren!

Soepbar Sordo in Gent

Eten en drinken
Lange Steenstraat 2

Betreed dit knusse soephuisje - niet te verwarren met snoephuisje - en maak kennis met een buitengewone ervaring. Bij Soepbar Sordo bestel je soep niet met woorden, maar met gebarentaal. Laat de enthousiaste - dove - eigenaar, Christophe, je meenemen in de wereld van gebarentaal, terwijl je geniet van een heerlijke kop soep.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Parkeren

Ja, op basis van beschikbaarheid

Parkeerkosten

€ 25.00 per auto per nacht

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 13:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur geopend

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau