Antwerpen meest populaire stad voor een Winter Solden-trip

Geplaatst op 11 december, 2014

Weekendjeweg.nl: top 4 meest geboekte Belgische koopjessteden

Na de dure decembermaand is het in België vanaf 3 januari weer tijd voor de jaarlijkse ‘wintersolden’. Koopjesjagers shoppen hier tot en met 31 januari een nieuwe garderobe bij elkaar tegen hoge kortingen. Weekendjeweg.nl, de specialist van korte tripjes dicht bij huis, signaleert dat Nederlandse shopliefhebbers voor hun winterse koopjes het liefst afreizen naar en overnachten in de Belgische winkelstad Antwerpen (58%).
 
Top 4 meest populaire Belgische soldensteden*
Uit de boekingsresultaten van Weekendjeweg.nl blijkt dat Nederlandse koopjesjagers er vaak voor kiezen om na een dag koopjesjagen een of twee nachten te blijven overnachten in hun soldenstad. De steden Antwerpen en Brussel zijn hierbij het meest populair.
 
1.    Antwerpen        58%
2.    Brugge             15%
3.    Brussel             13%
4.    Gent                 7%
 
* Percentages zijn gebaseerd op het totaal aantal boekingen van Belgische stedentrips bij Weekendjeweg.nl met aankomsten tussen 3 en 31 januari 2014.
 
Unieke uitverkoopregeling
België is het enige land in Europa met een wettelijk vastgelegde halfjaarlijkse uitverkoop in de zomer en de winter: de ‘solden’. In het hele land is het overal tegelijk uitverkoop: Belgische winkeliers mogen alleen in deze periode hun oude collectie voor een lagere prijs aanbieden. De wintersolden vindt elk jaar van 3 tot en met 31 januari plaats, waarbij de kortingen oplopen tot maximaal 70% aan het eind van de periode.
 
Shoppen met de trein
Voor wie op een makkelijke en snelle manier naar een van de soldensteden wil afreizen, biedt de trein uitkomst. Bijkomend voordeel is dat je op deze manier ook dure parkeerkosten en onverwachte files voorkomt. Je boekt bij Weekendjeweg.nl complete treinarrangementen naar diverse Belgische soldensteden: een arrangement van 1 nacht inclusief ontbijt en NS International treintickets voor twee personen kost €209,-. Voor twee nachten betaal je €269,-.