Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Stedentrips
dagen

Stedentrip naar Wenen incl. vlucht en ontbijt

Intercontinental Wien
Wenen, Wenen, Oostenrijk bekijk op kaart
Ontdek Wenen in 3, 4 of 5 dagen en verblijf in een hotel op loopafstand van de binnenstad incl. vlucht en ontbijt

Wenen heeft zoveel te bieden dat je er blijft terugkomen. Het is dankzij de relatief korte reistijd vanuit Nederland een ideale stad voor een weekendje weg, maar ook voor een week vakantie heeft deze schitterende stad meer dan genoeg te bieden. Het Intercontinental Wien is een ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen. Vlakbij het hotel ligt de Kaertner Strasse. Dit is de place-to-be als je in stijl wilt shoppen. Als je de kans krijgt, is een voorstelling bijwonen in het Vienna State Opera zeker aan te raden. Wenen heeft niet voor niets de bijnaam ‘stad van de muziek’. In het centrum kijk je je ogen uit. Sinds 2001 staat dit stadscentrum ook op de lijst van UNESCO Werelderfgoederen. Na een drukke dag is het heerlijk om je terug te trekken in het hotel en te genieten van de luxe die het Intercontinental Wien je te bieden heeft. De verschillende bars en restaurants in het hotel ademen elk een andere sfeer. Kom de hoofdstad van Oostenrijk snel met een bezoek vereren.

Stedentrips
dagen

Stedentrip naar Wenen incl. vlucht en ontbijt

Intercontinental Wien
Wenen, Wenen, Oostenrijk bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3 of 4 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Wenen vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Ideale uitvalsbasis om de stad Wenen te ontdekken!
  • Op loopafstand van de binnenstad!
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: bezoek Schloss Schünbrunn, oftewel het Paleis van Sissi
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Tips voor tijdens je verblijf

Bewonder de Stephansdom
De Stephansdom is een indrukwekkende kathedraal, gelegen in het hart van de stad. In de catacomben, die overigens ook opengesteld zijn voor bezichtiging (uitsluitend onder begeleiding), worden de ingewanden van de Habsburgers bewaard. Wil je weten hoe hoog de Stephansdom is? Wie het aandurft de 343 treden van de zuidelijke toren te beklimmen, wordt beloond met een weids uitzicht over het oude gedeelte van de stad!

Breng een bezoek aan het Schloss Schönbrunn
Schloss Schönbrunn is toch wel een van de hoogtepunten van je bezoek aan Wenen! Het imposante zomerpaleis van keizerin Sissi mag absoluut niet ontbreken. Er zijn zo'n veertig zalen opengesteld voor bezichtiging. Eén daarvan is de Spiegelzaal, waar Mozart als kleine jongen van zes jaar optrad voor de keizerin Maria Theresia. Tip! De openingstijden voor het park verschillen per seizoen, maar probeer in elk geval rond 8:30 bij het paleis te zijn. Je zal er blij om zijn als je de rijen ziet in de middag.

Drink koffie in een traditioneel Weens koffiehuis
Een bezoek aan Wenen is niet compleet zonder even te relaxen in één van de vele koffiehuizen die Wenen rijk is. Anders dan in een normaal café kun je in een Weens kaffeehaus een koffie bestellen en eigenlijk zolang als je wilt blijven zitten en je verdiepen in de vele tijdschriften of kranten die vaak aanwezig zijn.

Hundertwasserhaus
Het Hundertwasserhaus behoord tot één van de architectonische highlights van Oostenrijk. Dit gebouw werd door de beroemde kunstenaar Friedenreich Huntertwasser ontworpen. Het gebouw is alleen vanaf de buitenkant te beworderen, ondanks dat is dit één van de populairste bezienswaardigheden van Wenen. De met bonte geschilderde buitenmuur en de nomen en planten geven deze plek echt een sprookjesachtig gevoel. Er staan in totaal meer dan 200 bomen en struiken op de balkons en op het dak.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Intercontinental Wien
Johannesgase 28,
Wenen, Oostenrijk
Kaart
Johannesgase 28, Wenen, Oostenrijk
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Het Intercontinental Wien hotel bevindt zich in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Voor een lekker drankje kan je terecht in de bar van het hotel. Als je even wil zweten, dan kan je gebruik maken van de fitnessruimte. Of gewoon even ontspannen? Het hotel heeft ook wellnessfaciliteiten. De binnenstad is op loopafstand en daar kun je naar diverse restaurants of bars om een hapje en drankje te nuttigen. Het stadspark ligt slechts op 5 minuten loopafstand van het hotel. Alle kamers zijn uitgerust met föhn, televisie, Wi-Fi en eigen sanitair.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
€ 35,00
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Restaurant
Ja
Lift
Ja
Fitnessruimte
Ja
Wellnessfaciliteiten
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Weense Staatsopera

Bezienswaardigheden, Theater & concerten, Cultuur
Opernring 2

De Weense Staatsopera is het belangrijkste operahuis van Oostenrijk. Daarnaast wordt dit operahuis ook als één van de beste ter wereld gezien.

Stephansdom

Bezienswaardigheden, Cultuur
Stephansplatz 3

Deze kathedraal staat in het centrum van Wenen en heeft een toren van 137 m. hoog. De toren is te beklimmen via 343 treden. Eenmaal de top bereikt hebt, heeft u een mooi uitzicht.

Schloss Belvedere

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea

Slot Belvedere is een prachtig gebouw in Barokstijl. Het bestaat uit het Obere Belvedere en het wat oudere Untere Belvedere, die worden verbonden door een tuin.

Demel Café in Wenen

Eten en drinken
Kohlmarkt 14

Kohlmarkt 14. Voor een heerlijke punt Sachertorte en Wiener melange, of huisgemaakte Kaiserschmarrn to go.

Hofburg Paleis

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea
Michaelerkuppel

Het Hofburg Paleis is de officiële residentie van de Bondspresident. In het verleden was dit één van de vele paleizen van de keizerlijke familie.

Sisi Museum Wenen

Cultuur, Musea
Michaelerkuppel

Het Sisi Museum is niet voor niets één van de meest toeristische plekken in de stad. Je wandelt er door de slaapkamer, kleedkamer en dwars door het turbulente leven van de keizerin. Van de jurk die ze droeg tijdens de kroning tot haar handspiegel en reisdagboeken: dit museum geeft de keizerin een gezicht. Een dikke aanrader dus.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

€ 35,00

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.85 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau